Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για τις διακοπές ρεύματος στο Δροσερό

Θετική κατάληξη είχε η παρέμβαση των κατοίκων του Δροσερού, με την στήριξη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, για την διακοπή παροχών ρεύματος στο συνοικισμό του Δροσερού το πρωί της Τετάρτης από συνεργεία της ΔΕΗ, με την έντονη μάλιστα παρουσία Αστυνομικής δύναμης.
Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Λ.Ε. με αφορμή την 4ωρη στάση εργασίας, μετουσιώθηκε σ’ ένα ποτάμι διαμαρτυρίας, με την συμμετοχή και κατοίκων του Δροσερού, που κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη. Εκεί κάτω από την πίεση στων συγκεντρωμένων, πήραν την δέσμευση από τον προϊστάμενο ότι μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη δεν θα διακοπεί καμία παροχή ρεύματος μέχρι να λάβουν οι κάτοικοι τα διάφορα επιδόματα. Επίσης δεσμεύτηκε να επανασυνδεθούν παροχές με μικρό χρηματικό αντίτιμο σαν προκαταβολή, και πολλές δόσεις σαν διακανονισμός.

Το πρόβλημα όμως παραμένει οξυμμένο όχι μόνο στο Δροσερό αλλά και σε άλλες περιοχές της Ξάνθης και θα πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι όλου του νόμού, να βγάλουν το συμπεράσματα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα. Μόνο με συσπείρωση κι αγώνα μέσα από λαϊκές επιτροπές, συσπείρωση στους χώρους δουλείας, μπορεί να επιφέρει όχι μόνο ανακούφιση από τα μέτρα που ψηφίζονται κι εφαρμόζονται, αλλά μπορεί να φτάσει και στο σημείο ν’ ανατρέψει αυτήν την πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.