Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Για τις εκλογες του ΕΚΞ

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανέβει ακόμα ψηλότερα ο πήχης των εργατικών διεκδικήσεων, να συνδυαστεί η καθημερινή, σύνθετη πάλη με την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε όλα τα μέτωπα, και μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει δικαιώματα και κατακτήσεις το ΠΑΜΕ δίνει τη μάχη με συνέπεια και σταθερότητα.
Τα τελευταία χρόνια από το προηγούμενο Συνέδριο του ΕΚΞ, το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε και ανέπτυξε πλούσια δράση για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Οργανώθηκαν απεργίες και κινητοποιήσεις με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην απλήρωτη εργασία των εργαζομένων, τις απολύσεις, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην ανάδειξη ταυτόχρονα των αιτιών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίση, φυσικό επακόλουθο μιας περιόδου μεγάλης καπιταλιστικής ανάπτυξης κατά την οποία από την εργασία μας παράχθηκε αμύθητος πλούτος τον οποίο δεν καρπωθήκαμε, οδήγησε σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Μαζική ανεργία, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και φοροληστεία για το λαό, διάλυση δημόσιας δωρεάν παιδείας - υγείας - πρόνοιας και περαιτέρω εμπορευματοποίηση τους είναι μερικά από τα αποτελέσματα.
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι
Η συγκεκριμένη πλειοψηφία του ΕΚΞ της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και κάθε λογής ανεξάρτητοι είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους. Αποτελούν  τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση. Ευθύνονται για την συρρίκνωση των μισθών και των μεροκάματων των περιορισμό των δικαιωμάτων μας. Ευθύνονται για την απογοήτευση την μοιρολατρία τον εκφυλισμό των αγώνων.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε αντιπρόσωπε
Έχεις ευθύνη για το ποια θα είναι η κατάσταση στο Εργατικό Κίνημα στην Ξάνθη τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Η αποδυνάμωση του εργοδοτικού συμβιβασμένου συνδικαλισμού με όποιο ψηφοδέλτιο κι αν εκφράζεται και η αποφασιστική ενίσχυση της ΤΑΞΙΚΗΣ λογικής, της αντίληψης πως εργάτης και αφεντικό είναι ανειρήνευτοι εχθροί είναι στο χέρι σου.
Ακόμη πολλά από τα τοπικά ΜΜΕ στα πλαίσια της «ενημέρωσης» για τις εκλογές του ΕΚΞ, προσπαθούν να «θάψουν» το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, «ανακαλύπτοντας»  επικεφαλής του ψηφοδελτίου με άγνωστο μάλιστα στην παράταξη μας όνομα. 
Κάνε το βήμα! Ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) που θα στηρίξει το ΠΑΜΕ στις εκλογές για την νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου είναι οι:

1.    ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.    ΓΚΑΤΖΗ ΤΖΕΜΑΛΗ του ΜΕΧΜΕΤ
3.    ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.    ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5.    ΠΑΛΑΖΛΗ ΧΑΣΑΝ του ΜΑΧΜΟΥΤ
6.    ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7.    ΡΟΪΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΙΩΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.