Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.

Η 1η  Μάη δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.
Είναι απεργία!

Ξάνθη 9/4/2013

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νομού, την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα.

H 1η Μάη κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Η μεθόδευση αυτή αποβλέπει στο να χτυπηθεί και να υπονομευτεί ένα κορυφαίο σύμβολο της εργατικής τάξης. Η μέρα που συμπυκνώνει τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την εξουσία του κεφαλαίου.

 Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα - σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων εργατών. Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς του διεθνούς προλεταριάτου και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι καθημερινές εξελίξεις, τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού μας, διαψεύδουν συνεχώς τους εκπροσώπους και τους απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να πάρουν πρωτοβουλίες αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη, με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς.
Να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30π.μ.
 
Γραμματεία Ξάνθης του  ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.