Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στη συνάντηση 25/4 η στάση του ΣΕΒ και των εργοδοτών ήταν προκλητική. Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε με 3 ώρες χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Με προκλητικό τρόπο ξεκαθάρισαν ότι πλέον δε χρειάζεται να υπάρχει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γιατί όπως είπαν «δεν απαντάει στις αγωνίες των εργαζομένων» και συνέχισαν να προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά και για πόσο, αν θα πληρώνονται, αν θα έχουν δουλειά τα παιδιά τους και αν θα πάρουν σύνταξη». Ξεκαθάρισαν ότι έχουν στόχο τις επιχειρησιακές συμβάσεις με μοχλό τις ενώσεις προσώπων.

Εργοδότες και ΓΣΕΕ συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με στόχο τη συμβολή του στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη.
Ζήτησαν από τους συνεταίρους τους, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να «διεκδικήσουν» μαζί από την κυβέρνηση το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων που απέμειναν για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, πράγμα για το οποίο η  ΓΣΕΕ συμφώνησε.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη δήλωσή της ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αθωώνει τους εργοδότες και κρύβει ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή των εργοδοτών.
Καλούμε την εργατική τάξη να μην παραιτηθεί από τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζει σε καθεστώς σκλαβιάς. Να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Με την πάλη της να επιβάλλει το δίκιο της. Να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξει τους συσχετισμούς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα.  Να χτίσει την ενότητά της σε νέες βάσεις με στόχο να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να πάρει στα χέρια της όλο τον πλούτο που παράγει. Άλλη επιλογή δεν έχει.
 Να διεκδικήσει:
 
• Την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος
• Την κατάργηση των νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και στις ενώσεις προσώπων
• Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ξάνθη 26/4/2013                                                         Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.