Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για το νεό φορολογικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η συγκυβέρνηση με τη τρόικα και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, εντείνει ακόμα περισσότερο τη φορολογική επιδρομή ενάντια σε αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά τα λαϊκά στρώματα.
•    Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ αφού καταργείται και αυτό το κουτσουρεμένο αφορολόγητο των 5000 € που ισχύει μέχρι σήμερα.
•    Καταργείται η έκπτωση φόρου για τα παιδιά, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των νοικοκυριών που έχουν παιδιά.
•    Αυξάνεται το ποσοστό της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών κατά 1,5%.
•    Καθιερώνονται τεκμαρτά εισοδήματα, τέτοια που θα επιβάλλουν φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα.

Για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δραματική.

Η φορολογική κλίμακα που καθιερώνεται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 80%, θα τους εξαναγκάζει να εργάζονται, αν και εφόσον έχουν δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους.
Την ίδια στιγμή οι φόροι στα κέρδη και τα μερίσματα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μειώνονται στο 36%, από 45% που ίσχυε μέχρι  πριν από 3 χρόνια.
Αυτό και μόνο, αποδεικνύει ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης υπηρετούσε και υπηρετεί τα μονοπώλια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον όλεθρο που μας οδηγούν είναι ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Η επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη βάρβαρη φορολογία, τους μισθούς πείνας, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας και τόσα άλλα ,δεν έχει τέλος.

Έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές, να βάλουμε τέλος στη συνεχόμενη κατρακύλα.


Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε                                                   
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.