Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΣΕΚΑΠ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την στάση της εργοδοσίας στην ΣΕΚΑΠ (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), που στα πλαίσια της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει στα δικαιώματα των εργαζομένων, πέρα από τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις, την μη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, την τρομοκρατία, έχει προβεί και σε πέντε απολύσεις, και έντεκα διαθεσιμότες. Η εργοδοσία, πλέον χρησιμοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει, οι προωθούμενοι αντεργατικοί νόμοι από την ΕΕ, που έχουν ψηφήσει με τα «τέσσερα» όλες οι κυβερνήσεις – συγκυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Ο εργοδότης αφού πρώτα πήρε «τζάμπα» την καπνοβιομηχανία έρχεται τώρα επικαλούμενος την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τα χρέη της εταιρίας να φορτώσει τα  οικονομικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να κλείσουν τα αυτιά τους στους διάφορους «καλοθελητές» που τους συμβουλεύουν να δεχτούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τι αλλιώς θα κλείσει το εργοστάσιο.

Τους καλούμε με ενότητα και αγωνιστική συσπείρωση να μην κάνουν πίσω.
Τα εργοστάσια τα κλείνουν ή τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες  οι εργοδότες προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Τα παραδείγματα πολλά και από τον Νομό μας, η Ντιάνα έκλεισε γιατί ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ζερίτης στράφηκε σε άλλες δραστηριότητες, μη διστάζοντας να πετάξει 130 οικογένειες στην ανεργία. Η καπνική του Μιχαηλίδη μετέφερε την δραστηριότητά της στα Σκόπια για μεγαλύτερη κερδοφορία. Τα Σπρίντερ τα έκλεισε ο όμιλος Χατζηιωάννου, πετώντας 800 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα στον δρόμο, γιατί δεν είχε την επιθυμητή κερδοφορία. 

Σε όλους αυτούς τους χώρους δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όμως τα εργοστάσια έκλεισαν. Οι απολύσεις που συνεχίζονται σε Sunlight  και Πλαστικά Θράκης γίνονται για την περεταίρω κερδοφορία των ιδιοκτητών τους.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, την εργατική τάξη,  να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, να οργανώσουν μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 6 Νοέμβρη, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.