Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου για τη ΣΕΚΑΠ ΑΕ

Δελτίο τύπου για τη ΣΕΚΑΠ ΑΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της ΣΕΚΑΠ. ώστε να μην κλείσει ή να μην ιδιωτικοποιηθεί το μοναδικό συνεταιριστικό εργοστάσιο που έχει απομείνει στην Ξάνθη. Πλάι τους, στο μετερίζι του αγώνα, βρέθηκε για άλλη μια φορά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

  Ο αγώνας πρέπει να είναι συντονισμένος, αφορά όλους τους εργαζόμενους τους μικρομεσαίους αγρότες και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και της νεολαίας της Ξάνθης και της Θράκης.

  Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκλεισαν τις συνεταιριστικές εταιρείες της (ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ). Η πολιτική αυτή, γιγαντώνει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ενισχύει την κερδοφορία σε βάρος των μικρομεσαίων και των καταναλωτών και καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο. Να εντείνουν την πάλη, βάζοντας στο στόχαστρο τις πολιτικές και τα κόμματα που συναποφασίζουν και υλοποιούν την αντιαγροτική - αντισυνεταιριστική πολιτική της ΕΕ.

  Για να έχει καλύτερα αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων, πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια γενικότερης πρότασης για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τον κρατικό τομέα της αγροτικής οικονομίας και όχι στους εμποροβιομηχάνους και τις πολυεθνικές.

  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την εξαγορά της ΑΤΕ από την τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι προηγούμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας μαζί με άλλα μέτρα προσαρμογής του στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γιγάντωσαν τα κέρδη σε τρομαχτικό βαθμό, ενίσχυσαν την θέση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος.

  Με τις νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές.

  Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να παλέψουν ενιαία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής. Να αντισταθούν στις συνέπειες των εξελίξεων. Για την δημιουργία των προϋποθέσεων για τη λαϊκή οικονομία, που μόνο στα πλαίσια της οι τραπεζικές υπηρεσίες μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελος των εργαζομένων, του λαού συνολικότερα.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.