Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για τις εξελίξεις σε εργασιακούς χώρους της Ξάνθης


Ξάνθη 22.09.2010

Δελτίο Τύπου 
Για τις εξελίξεις σε εργασιακούς χώρους της Ξάνθης

   Με αμείωτους ρυθμούς προχωράει στη μείωση του προσωπικού του το εργοστάσιο Sunlight προχωρώντας σε απολύσεις την ίδια ώρα που αναγγέλθηκε η μείωση κατά 20% των αποδοχών των εργαζόμενων στη ΣΕΚΕ.

   Αποθρασσυμένη η εργοδοσία από τους νέους αντεργατικούς νόμους που αυξάνουν τις απολύσεις, μειώνουν τις αποζημιώσεις και τους μισθούς των εργαζομένων κάνει επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα.

   Πέρα βέβαια από τις πλάτες της κυβερνητικής πολιτικής η εργοδοσία έχει και την αμέριστη στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη ΣΕΚΕ ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΞ αποδέχεται τις μειώσεις για χάρη της «ανταγωνιστικότητας» ενώ για τη Sunlight δεν πέρασε πολύς καιρός που ο νυν πρόεδρος καλούσε το κράτος να δώσει δουλειά στον επιχειρηματία. Προφανώς για τη διοίκηση του ΕΚΞ ρόλος τους είναι η στήριξη των κερδών των κεφαλαιοκρατών.

   Όσο καιρό αυγάταιναν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες οι εργαζόμενοι δεν είδαμε καμιά βελτίωση του μισθού μας, της ζωής μας. Τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και την κρίση τους. Καμιά θυσία!

   Μόνο με τον ανυποχώρητο, ταξικό αγώνα μπορούμε να συγκρατήσουμε την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

   Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του Π.Α.ΜΕ, να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες του ενάντια στις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ – Ε.Ε – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στις 6:30΄μ.μ στην Κεντρική Πλατεία στο συλλαλητήριο ενάντια στην αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα, ΦΠΑ.


Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.