Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Ξάνθη 10.2.2011

Δελτίο Τύπου
 
  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι γραμματείες Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τις 12:00-14:00.
  
  Μοιράστηκε η κοινή ανακοίνωση που επισυνάπτεται παραπάνω. 


  Έγινε κάλεσμα για την απογευματινή κινητοποίηση στις 6:30μμ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.


  Το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενες που δουλεύουν στο χώρο των πλυντηρίων και ανήκουν σε εργολάβο μένουν επί τρεις μήνες απλήρωτες!!!.


Απαντάμε δυναμικά. Απειθαρχία ανυπακοή!
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία!
Να καταργηθούν οι πληρωμές στα νοσοκομεία!
Νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών
και όχι στα κέρδη των πολυεθνικών!

  Οι εξελίξεις στον τομέα Υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, η λειτουργία των νοσοκομείων με έσοδα και κέρδη. Η oλοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων συνδέεται με τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, δηλαδή η παροχή υπηρεσιών θα γίνεται με τη λογική "κόστους- κέρδους" και σχετίζεται με τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών.
  Μειώνονται δραστικά οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και ταυτόχρονα σχεδιάζετε η γενίκευση πληρωμής του εισιτηρίου των 5 ευρώ πλέον, σε όλο τον πληθυσμό, στα τακτικά και επείγοντα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, στα ΚΥ.
  Στα πλαίσια αυτά προχωρούν σε συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, στο κλείσιμο Στρατιωτικών Νοσοκομείων όπως γίνεται στην Ξάνθη.
  Αξιοποιούν την κρίση για να χτυπηθεί το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει γι' αυτή την κατάσταση, που επιδεινώνεται δραματικά ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει "χαράτσια", και εμπορεύεται την Υγεία.
  Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει. Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη. Σήμερα αυτά που τους παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουν πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες. Γυρίστε την πλάτη, απορρίψτε την πολιτική του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας. Είναι η μόνη τίμια στάση απέναντι στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά των εργαζομένων.
  Τώρα οργανωμένη μαζική δράση και πρωτοβουλία! Να συγκροτήσουμε παντού επιτροπές του ΠΑΜΕ, που θα αναλάβουν την οργάνωση της πάλης!
  Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του.
  Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στην Πρόνοια!
  Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, και με ελαστικές σχέσεις εργασίας.


Να μην λείψει κανείς από την συγκεντρώση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 6:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Να μη πάει κανείς στη δουλειά στην 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη, να είμαστε όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία
Τηλ. Επικοινωνίας. 6909007488  – URL: pamexanthis.blogspot.comE-MAIL: pamexanthis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.