Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τακτική Γενική Συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης


2011
2010
Ποσοστά
έδρες
ψήφισαν
685 (-84)
769


Άκυρα/λευκά
15/47 – 62 (-11)
21 /52  -73


έγκυρα
623 (-66)
696


ΔΑΚΕ
267(-14)
281
42,8%  (+2,5%)
3 έδρες (3)
Αυτόνομη παρέμβαση
175(-1)
176
28,2% (+2,5%)
2 έδρες (2)
ΠΑΣΚ
118(-60)
178
18,9% (-6,5%)
1 έδρα (2)  -1
ΕΣΑΚ ΔΕΕ –Σ (ΠΑΜΕ)
63 (+2)
61
10,1% (+1,5%)
1 έδρα (0) +1

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους  που στηρίξανε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ – Σ στις εκλογές τις 30.11 για το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Οι ταξικές δυνάμεις  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης για πρώτη φορά αποκτούν εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του συνδικάτου.

Οι ανάγκες της εποχής για συνδικάτα όπλα των εργαζομένων στα χειρότερα που είναι μπροστά απαιτούν ωστόσο ριζική ανατροπή των συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, κάτι που δεν εκφράστηκε στην τακτική γενική συνέλευση. Θετικό στοιχείο η ομόφωνη υιοθέτηση ψηφισμάτων ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα του νομού και ηθικής και υλικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών της Ελευσίνας που για 30 μέρες συνεχίζουν τον σκληρό απεργιακό τους αγώνα. Το νέο Δ.Σ. πρέπει άμεσα να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. για υλική στήριξη των απεργών χαλυβουργών.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσα και έξω από το Δ.Σ. το επόμενο διάστημα θα έχουν ως προτεραιότητα τα παρακάτω ζητήματα.
- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
- Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη.
- Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.
Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση.  Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων (δεν είναι δυνατόν να έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οι πρεσβείες και όχι τα σχολεία!). Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!) σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος.
- Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ.σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
- Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
- Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που τοποθετεί όλους τους αναπληρωτές στο ΜΚ 18.
- Καμιά απόλυση-καμιά εφεδρεία. Άμεσο κλείσιμο-κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών μόλις ανακοινωθούν.
- Να μην υλοποιηθεί αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σε δημοτικά - νηπιαγωγεία
- Κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις, διαδηλώσεις σε Δημαρχεία, κλείσιμο σχολείων μαζί με γονείς, μαθητές, όλο το λαό, μόλις διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο, ρεύμα, νερό.
- Άμεση κινητοποίηση κάθε σχολείου σε κάθε κρούσμα υποσιτισμού, σε κάθε κρούσμα κοψίματος ρεύματος σε οικογένεια μαθητή.
- Συλλογική οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ. Βάζουμε λουκέτο στα ρολόγια. Οργανώνουμε ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος! Δεν αφήνουμε μόνο του κανένα συνάδελφο, κανένα γείτονα που δεν μπορεί να πληρώσει. Καλούμε τους εργαζόμενους στα συνεργεία της ΔΕΗ και στα εργολαβικά συνεργεία να μην προχωρήσουν σε καμιά επιχείρηση διακοπής ρεύματος.


                                                      Επιτροπή εκπαιδευτικών ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.