Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η παράταξη Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ)  που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στην τελευταία συνεδρίαση (4/9) του διοικητικού συμβουλίου κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:

«Προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης,Πρόεδρο και Γραμματέα του ΔΣ.

Θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στις 4/9
Συνάδελφοι,
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφαλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομιλών.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ δεν νομιμοποιείται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει σε αυτόν τον διάλογο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ με κήρυξη  ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Να υπάρξει  συντονισμός με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για τον καθορισμό κοινής ημερομηνίας. Να απευθυνθεί στα σωματεία του νομού να συνεδριάσουν οι διοικήσεις τους και να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, για να συζητήσουν τα μέτρα και να γίνει απόφαση δική τους η προετοιμασία της Απεργίας. Να  καλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, να συγκαλέσει τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασίσουν άμεσα, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να εγκαταλείψει τους "Κοινωνικούς διαλόγους", με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που κάθε άλλο παρά βοηθάνε τους εργαζόμενους και στόχο έχουν το συμβιβασμό και την υποταγή, το ξεπούλημα σε ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα.
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα.

Ξάνθη 4/9/2012  Ε.Σ.Α.Κ»

Στη συνεδρίαση οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, παραπέμποντας στο μέλλον τη συζήτηση, την ώρα που τα κόμματα τα οποία στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων.
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε τα Σωματεία του νομού να τους απομονώσουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των Σωματείων, να προχωρήσουν σε ενημερώσεις των συναδέλφων μέσω Γενικών Συνελεύσεων και να αποφασίσουν ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να απαιτήσουν από την ΓΣΕΕ  να αποσυρθεί από τον «κοινωνικό διάλογο» και να αποφασίσει
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. 

 Να πάρουν μέρος στην πανεργατική κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλ. Αριστοτέλους. Αναχώρηση από Ξάνθη στις 1:30μμ από την πλ. Ελευθερίας.
Ξάνθη 5/9/2012               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.