Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συνέλευση Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης

Τετάρτη 3 Οκτώβρη
6μ.μ. Αμφ.Κεντρικής Πλατείας
Συνέλευση Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης


> Εκτίμηση απεργίας και κινητοποιήσεων προηγούμενου διαστήματος
> Προγραμματισμός πρωτοβουλιών για χαράτσια, ΕΟΠΥΥ, ΔΕΗ,
> Προετοιμασία νέας γενικής απεργίας

Τα μέτρα στήριξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, η ΕΕ, όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης, η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η φοροληστεία ματώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, για να επιβιώσει ο λαός. Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο συλλογικά, ακόμη πιο μαζικά. Καμιά ηττοπάθεια και μοιρολατρία. Η εμπειρία των δυναμικών κινητοποιήσεων του γονεϊκού κινήματος για τη λύση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών στο Νομό και η νίκη του μας δείχνει το δρόμο.

Δεν επιτρέπουμε να μας ποτίσουν με το ύπουλο δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού, δεν αφήνουμε τις ύαινες και τους μπράβους της πλουτοκρατίας να παγιδεύσουν τη νεολαία στην υποταγή στο κεφάλαιο. Παλεύουμε για την ανατροπή των μέτρων και των αιτιών που τα γεννούν. Οργανώνουμε την πάλη μας. Αποφασίζουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα από συζητήσεις, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς. Καμιά αναμονή, τώρα συνεχίζουμε χωρίς ώρα χαμένη. Με θάρρος και σθένος ταξικό, να τραβήξουμε μπροστά, να κλιμακώσουμε τους αγώνες, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πλατιά λαϊκή αντεπίθεση που θα αποκρούσει τα επώδυνα μέτρα. Δε θα υποταχτούμε στα μνημόνια. Θα βάλουμε τέλος στην κυριαρχία του κεφαλαίου και αυτών που το υπηρετούν.

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.