Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίο τύπου για το συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις

8/2/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ – 6:30 μ.μ. – Κεντρική Πλατεία

  Μπροστά στην «καταιγίδα» πολλών απολύσεων και ανάλογων αντεργατικών επιλογών (αφαίρεση δικαιωμάτων) σε πολλές επιχειρήσεις του νομού, η γραμματεία νομού Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

  Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η προστασία των εργαζομένων από την λαίλαπα της απόλυσης είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Όπως προτεραιότητα για το ΠΑΜΕ είναι η προστασία των ανέργων με την εξασφάλιση εισοδήματος για κάθε απολυμένο όταν δεν γίνεται διαφορετικά (κλείσιμο επιχειρήσεων) με 1.120€ μηνιαίο επίδομα ανεργίας για όσο καιρό διαρκέσει και να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

  Ο αγώνας σήμερα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζεται στη χώρα μας από την κυβέρνηση της Ν.Δ., προηγούμενα από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν οι άλλες δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ έχει ξεχωριστή και σημαντική σημασία.

  Καλούμε τα σωματεία του νομού, τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, και να διεκδικήσουν αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Να εμποδίσουν η καπιταλιστική κρίση να γίνει «νεκροθάφτης» των εργασιακών δικαιωμάτων και εισοδημάτων, να παλέψουν και για τα καθημερινά δικαιώματα αλλά και να ανοίξουν δρόμο για μια άλλη πολιτική όπου η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα έχουν τον πρώτο λόγο. Να στηρίξουν το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ που δίνει απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, στις ανάγκες της εργατικής τάξης, των ανέργων.

  Είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης του Ε.Κ.Ξ για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό. Και ακόμα πιο μεγάλη ευθύνη έχει για την καλλιέργεια στη συνείδηση των εργαζομένων της αντίληψης πως βιομήχανοι – εργαζόμενοι πρέπει να δουν πως από κοινού θα ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Πληρώσαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους!
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.
  • Άμεσες – μαζικές προσλήψεις στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Ανάπτυξη κοινωνικών, πολιτιστικών υπηρεσιών και υποδομών (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, προστασία του περιβάλλοντος κ.α.) για τις λαϊκές ανάγκες, με κρατικές επενδύσεις.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας 1.120€ μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά. Υπολογισμού του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.   Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση.    Επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν. 2112) για όλους. «Πάγωμα» των δανείων.   Επιχορήγηση ενοικίου.
  • Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια γι’ αυτούς που συμπληρώνουν δύο χρόνια στην ανεργία και έχουν 4050 ημέρες ασφάλισης.
  • Κρατικοί – Δωρεάν, βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και νηπίων, παιδικές κατασκηνώσεις.


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.