Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου για το συλλαλητήριο της 24ης Νοέμβρη

7/11/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 6:30΄μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ μετά την απόφαση της Πανελλαδικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ για πραγματοποίηση πανεργατικών συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 24 Νοέμβρη, μεταφέρει το προγραμματισμένο για τις 12 Νοέμβρη συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί εργαζόμενους, εργαζόμενες, άνεργους, συνταξιούχους, μετανάστες, νέους και νέες, εργαζόμενους με stage, συμβασιούχους, να μπουν μαζικά στη δράση για την επιτυχία της συγκέντρωσης του Π.Α.ΜΕ. Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε η καπιταλιστική κρίση, η επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και η αντιλαϊκή πολιτική να πάρουν απάντηση με μαζικό ταξικό αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. 

  Οι θέσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΞ, οι θέσεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της. Η συναίνεση με τους βιομηχάνους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που ακολουθεί η ΓΣΕΕ και το ΕΚΞ, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων. Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων, την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί. Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε. Έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.






Γραμματεία Ν. Ξάνθης του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.