Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη επιτροπής εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ.

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:30΄ μ.μ. – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.ΑΜΕ

   επίθεση πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, ΕΕ στα λαϊκά δικαιώματα δυναμώνει. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον προϋπολογισμό, τις εξαγγελίες για το ασφαλιστικό και τις πρόσφατες εξαγγελίες περί «νέου συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών».

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε απολύτως σαφές ότι θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, θα κάνει την παιδεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, ακόμα πιο ταξική, θα ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις, θα υλοποιήσει κατά γράμμα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας.

  Το πάγωμα των μισθών συνεχίζεται. Η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από 5 έως 17 χρόνια, για τις γυναίκες στο δημόσιο, στο όνομα της ισότητας ανδρών και γυναικών. Μέσω των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τη στρατηγική της Δια Βίου Μάθησης (βλ. κατάρτιση, παροχή δεξιοτήτων, ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, ευέλικτη ζώνη, εθνικό απολυτήριο), ενισχύεται ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Προωθείται το αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο, το σχολείο Α.Ε., η αξιολόγηση, η παράδοση της επιμόρφωσης σε επιχειρηματικούς ομίλους.

  Οι εξαγγελίες για «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», πάνω απ’ όλα σημαίνουν την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, την κατάργηση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Με εργαλείο τον ΑΣΕΠ, με προσχηματικό τρόπο και στο όνομα της αξιοκρατίας χτυπούν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, δικαιολογούν και διαιωνίζουν την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών. Η Υπουργός Παιδείας έκανε καθαρό πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται στα πλαίσια του αποκεντρωμένου-διαφοροποιημένου σχολείου και «ως προς τον τόπο και ως προς το χρόνο», προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της Περιφέρειας. Στη δαμόκλειο σπάθη της κυβέρνησης μπαίνουν και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η σταθερή μόνιμη εργασία, αρχής γενομένης από την αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και υπακούοντας στις επιταγές του ΣΕΒ, προωθεί την επάνδρωση της εκπαίδευσης με διευθυντές-manager και στελέχη που θα υπηρετούν την επιχειρηματικότητα και το σχολείο-επιχείρηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

που αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος από την οργάνωση της αντίστασης απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά – αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης

που αντιλαμβάνεσαι τον επιζήμιο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας

Έλα να συζητήσουμε για τις εξελίξεις (εξαγγελίες Διαμαντοπούλου, προγραμματικές δηλώσεις, προϋπολογισμός), έλα να συζητήσουμε για πρωτοβουλίες αφύπνισης – ενεργοποίησης των συναδέλφων.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:30΄ μ.μ. – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.ΑΜΕ





 Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.