Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καταγγελία για την προσπάθεια εκφοβισμού μελών του Π.Α.ΜΕ Ν. Ξάνθης από δυνάμεις της ομάδας "Ζ"

Ξάνθη 17.04.2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού μελών του, με τον τρόπο ελέγχου στοιχείων ταυτότητας, από δυνάμεις της ομάδας «Ζ», το βράδυ της Πέμπτης 15/04 την ώρα της αφισοκόλλησης, η  οποία προπαγάνδιζε το κάλεσμα στην 48ωρη απεργία 21-22 Απρίλη.

  Η ενέργεια αυτή γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση το κεφάλαιο σε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να πάρουν πίσω ό,τι κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες. Σε μια περίοδο που εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή, εκατοντάδες εργάτες σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίζονται το δίκιο τους, θεωρούνται τελεσθέντα εγκλήματα οι κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες «επιλεκτικές» ενέργειες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Το Π.Α.ΜΕ. χρησιμοποιεί διάφορες μορφές προπαγάνδας σεβόμενο πάντα το περιβάλλον και την αισθητική των κτηρίων.

  Οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν στηθεί στο αντεργατικό απόσπασμα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να παραμερίσουν δυναμικά όλους αυτούς που ενεργούν και συνεργούν σε βάρος τους και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία 21-22 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση 22 Απρίλη στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης 11:00 π.μ. Να παρεμποδίσουν τη νέα αντεργατική επέλαση και με κλιμάκωση του αγώνα, να ανοίξουν προοπτικές για να γίνει πράξη το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.