Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Δελτίο τύπου από την Γραμματεία Μεταναστών

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αθήνα 16 Απρίλη 2010

Δελτίο Τύπου
 

  Η φοιτήτρια Μπάκο Φάντουα, η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε, τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο στην Ελλάδα είναι παιδί μεταναστών από Συρία. Οι γονείς της ζουν 30 χρόνια στη χώρα μας, έχουν άδεια παραμονής και εργασίας και η Μπάκο Φάντουα είναι το ένα από τα 4 παιδιά που έχουν οι γονείς της.
 

  Μετά τις επιτυχείς Πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε το Μάη του 2005, εισήχθη στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής Κρήτης. Η οικογένειά της είναι αδύνατο να καλύψει τα έξοδα που χρειάζονται για τις σπουδές της στην Κρήτη. Θέλησε να κάνει μεταγραφή για Αθήνα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πολυτέκνων, αλλά οι αρχές απαγορεύουν τα προνόμια των πολυτέκνων στους μετανάστες, έστω και αν έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα, έστω και αν εργάζονται στη χώρα μας, έστω και αν τα παιδιά τους ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα μας.
 

  Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την προηγούμενη της Ν.Δ. Το αρραγές μέτωπο ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ εναρμονισμένο με τις οδηγίες της Ε.Ε. κάνει αφόρητη τη ζωή των μεταναστών όσο και όπου μπορεί. Υψώνει συρματοπλέγματα ακόμη και στα στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτό στη μόρφωση.
 

  Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη ρατσιστική και κατάφορα άδικη πολιτική που ασκεί. Τα παχιά λόγια για τους μετανάστες είναι κούφια και παραπλανητικά. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Εσωτερικών να διευθετήσει το θέμα και να ισχύσει για τη Μπάκο Φάντουα ότι και για τα άλλα πολύτεκνα παιδιά.
 

  Θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο το γεγονός. Ζητάμε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα μεταγραφής στη Μπάκο Φάντουα και να μην της στερηθεί το δικαίωμα στην απόκτηση πτυχίου. 

Η Γραμματεία Μεταναστών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.