Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου: "Απολύσεις και μειώσεις μισθών στον όμιλο ΟΤΕ"

Ξάνθη 05.03.2011

Δελτίο Τύπου
 
Απολύσεις και μειώσεις μισθών στον όμιλο ΟΤΕ

   Kοινή επίθεση των εργοδοτών του κλάδου. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των μέτρων που συναποφάσισαν και εφαρμόζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΤΡΟΙΚΑ, κόμματα του ευρωμονόδρομου) με στόχο την μείωση της τιμής  πώλησης της εργατικής μας δύναμης. Την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στην Cosmote καλλιεργούσαν κλίμα αναμονής  και απέφευγαν κάθε συντονισμό με τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου, η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, μαζί με τους υπόλοιπους εργοδότες του κλάδου (ΣΕΠΕ), σχεδίασε και υλοποιεί συντονισμένη επίθεση κατά των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου.


   Τη στιγμή που ανακοινώνουν προκλητικά κέρδη, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ,  με αποκορύφωμα τα κέρδη  στην COSMOTE (690 εκατομμύρια ευρώ),  ανακοινώνουν:



► 120 απολύσεις στην COSMOTE
► 150 απολύσεις στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ
► 20 απολύσεις στην E – VALUE
   Κάνουν χρήση Διευθυντικού Δικαιώματος και περικοπές επιδομάτων, υπό την απαίτηση παγώματος της μισθολογικής ωρίμανσης στην μητρική ΟΤΕ.

   Τώρα είναι η ώρα ανάπτυξης ενός αγώνα που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις της Διοίκησης, είναι η ώρα της αντεπίθεσης για διεκδίκηση με βάση τις δικές μας ανάγκες, είναι η ώρα να παραμεριστούν όλες εκείνες οι δυνάμεις  στο συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργούσαν σαν Δούρειος Ίππος που καλλιεργούσαν τον συμβιβασμό και την υποταγή.


   Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ (ΟΤΕ - «Cosmote» - «Γερμανός» - «Ε-Value») και συντριπτική συμμετοχή τους στις απεργιακές φρουρές, από νωρίς το πρωί, ολοκληρώθηκαν χτες η 48ωρη απεργία που εξήγγειλε το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ενάντια στις απολύσεις που έγιναν.


   Και στην Ξάνθη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία εμποδίζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε στήσει η «Cosmote» για να λειτουργήσει τα τηλεφωνικά κέντρα, στέλνοντας τους εργαζόμενους για δουλειά στις 05:00 το πρωί αντί για τις 07:00. Η εργοδοσία της «Cosmote» έκανε εκτροπή όλων των κλήσεων προκειμένου οι πελάτες της να εξυπηρετούνται από την «E-VALUE». Όμως η απεργοσπαστική τακτική της εργοδοσίας πήρε απάντηση καθώς από τις 3.30 τα ξημερώματα μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΣΕΤΗΠ απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις της «E-VALUE» εμποδίζοντας τη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού.


   Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης της χώρας.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Νομού Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.