Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου Π.Α.ΜΕ για τα κέρδη της εταιρίας Sunlight

Ξάνθη 11.03.2011

Δελτίο Τύπου

   Σημαντικά κέρδη καταγράφει η SUNLIGHT ABEE μέσα στο 2010 – σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου – σημειώνοντας άνοδο κατά 18% σε σχέση με το 2009. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη για ποιους δουλεύουν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, οι ρυθμίσεις υπέρ της «ανταγωνιστικότητας» και όλα τα συνακόλουθα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων των κρατών - μελών της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


   Πίσω από το οικονομικό «θαύμα» και τα ρεκόρ της εταιρίας βρίσκεται η εργασία των περίπου 400 εργαζόμενων, αλλά και των περίπου 120 απολυμένων που πετάχτηκαν στο δρόμο από την εταιρία τα τελευταία χρόνια ως πρόσθετο φορτίο, ως πρόσθετο βάρος. Βέβαια την ίδια στιγμή για τους εναπομείναντες υπήρξε υπερεργασία ενώ το τελευταίο διάστημα μέσω των καινούριων δουλεμπορικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται νέοι φθηνοί εργαζόμενοι. Ξεμπροστιάζεται όμως και η ηγεσία του Εργατικού κέντρου Ξάνθης που πριν 9 μήνες απαιτούσε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, νέες επιδοτήσεις για λογαριασμό της SUNLIGHT, για να μην κλείσει δήθεν η βιομηχανία.


   Είναι προφανές: Η μία Ελλάδα – της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της φτώχιας - απέχει από την άλλη – των βιομηχάνων - τόσο όσο απέχουν οι διακηρύξεις, οι υποσχέσεις και οι «φιλολαϊκές» εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνώντων από την αλήθεια.


   Οι περιφρουρήσεις των απεργιών από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, η ταξική αλληλεγγύη που ένιωσαν οι εργαζόμενοι στη Sunlight τον τελευταίο χρόνο τους δείχνει πως μπροστά τους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματά τους. Αντιλήφθηκαν πως χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Νομού Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.