Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται θα φέρνουν συνεχώς νέα μέτρα, χωρίς τέλος. Η νέα φοροληστεία που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον νέο φόρο στα ακίνητα  πρέπει να απαντηθεί. 

Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με αιχμή τη νέα φοροκαταιγίδα. Κανείς δε γλιτώνει. Τα τελευταία δύο χρόνια χιλιάδες οικογένειες είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται. Με τα νέα χαράτσια δίνεται η χαριστική βολή. Χιλιάδες οικογένειες στο νομό μας  θα αποστερηθούν βασικές ανάγκες. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η αρχή μιας μάχης για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.
Αυτό σημαίνει, ότι τα Σωματεία,  λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές πρέπει να καταγράψουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα και που είναι χιλιάδες και να παρέμβουν αποφασιστικά. Να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν με πολύμορφες ενέργειες μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση και την ανέχεια. Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς θέρμανση. Καμία οικογένεια να μη στερηθεί τα φάρμακα, την περίθαλψη. 

Συντεταγμένα και μέσα από τα Σωματεία και τις ταξικές οργανώσεις να συγκεντρώσουμε τα φορομπηχτικά έντυπα που ήδη αποστέλλονται από τις εφορίες και να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε. Η άρνηση πληρωμών της νέας φορομπηχτικής επέλασης μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή μορφή συσπείρωσης για την προαγωγή της λαϊκής συμμαχίας.

Με σύνθημα «δεν έχουμε να πληρώσουμε – δε θέλουμε να πληρώσουμε» δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Παλεύουμε με γραμμή ρήξης κι αντεπίθεσης που θα έχει στην προμετωπίδα της το σύνθημα «για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός». Δε συναινούμε και απειθαρχούμε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Δεν αποδεχόμαστε να μισο-δουλεύουμε, να μισο-ασφαλιζόμαστε και να ζούμε με το φόβητρο της ανεργίας. Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Δεν εξαρτάται μόνο από τους καπιταλιστές, από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα κόμματα του κεφαλαίου τι θα γίνει. Το τι θα περάσει και πόσο θα περάσει από αυτά τα μέτρα εξαρτάται καθοριστικά από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Από τη δική μας απόφαση και αποφασιστικότητα να τους σταματήσουμε, να τους εμποδίσουμε.

        Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.  

Τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουμε την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης αξιοποιώντας όλες τις μορφές, διαφορετικά δεν θα υπάρχει τέλος στην επίθεση. Να πάρουμε αποφάσεις απόρριψης των μέτρων. 
Να μπούμε μπροστά. Να παραμερίσουμε με οργανωμένο αγώνα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την ΕΕ. Να ξεκαθαρίσουμε από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον με τον ΣΕΒ, την πλουτοκρατία. Θα εξαρτηθεί από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα αν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, τη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική γενική απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ την ΤΡΙΤΗ 13.9.2011 ώρα 7.00 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα φορομπηχτικά μέτρα Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 7μ.μ. Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.