Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει:

- Τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό - Δημόσιο τομέα, που μετείχαν στην απεργία, κόντρα σε απειλές εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία.
- Τους εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές, που αποφασιστικά,  με τα συνθήματα και τα αιτήματα του Π.ΑΜΕ., μαζικοποίησαν, τις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα, και στο μονοπωλιακό κεφάλαιο του Νομού μας, «περιφρουρώντας» και τις δύο μέρες την απεργία, σε εργασιακούς χώρους του Ιδιωτικού τομέα, σταματώντας οι εργάτες, την παραγωγή στο Εργοστάσιο της SUN LIGHT, όπως επίσης κανείς εργαζόμενος δεν έπιασε δουλειά και στην E- VALUE.


Το μήνυμα είναι σαφές:
→ «Όχι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου..
→ «Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία».
→ Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.
→ Αποδέσμευση από την ΕΕ, πάλη για Εργατική λαϊκή εξουσία.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Είναι γεγονός ότι δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.

Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας, χθες στην Αθήνα. Χάρις στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.

Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που    επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου.

Το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα από σήμερα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν, οι εργαζόμενο,ι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις.

Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.