Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού ότι στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα η κυβέρνησή του πέτυχε το καλύτερο δυνατόν και ότι αυτά που πέτυχε πρέπει να εγκριθούν γιατί σώζεται η χώρα και ο λαός από τα χειρότερα,  το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει: Ο ίδιος και η κυβέρνησή του μαζί με την Τρόικα και τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες είναι οι νεκροθάφτες και των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
    
Τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις τους, ούτε πριν ούτε τώρα έγιναν για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι λιγότερα και πολύ περισσότερο για να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση.
   
 Έγιναν για να βγει το κεφάλαιο που δρα στην χώρα μας με τις λιγότερες απώλειες και κυρίως για τους όρους διατήρησης της κερδοφορίας του τώρα και για την περίοδο μετά την κρίση.
   
 Ο εκβιασμός είναι ο συνηθισμένος κυνικός εκβιασμός του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Ή δέχεστε τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων ή απολύεστε και κλείνει το εργοστάσιο, ή δέχεστε τα μέτρα ή θα έρθουν χειρότερα.
    
Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν μονομερή διαγραφή του χρέους, καμία διαπραγμάτευση - έξοδο από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία- καταψήφιση των μέτρων. Το μέλλον τους δεν μπορεί να είναι οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων. Δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα της πολιτικής τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ -  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

 Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.