Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για την σημερινή κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με θέμα τις συντάξεις Ομογενών

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσε, με αφορμή την διακοπή των συντάξεων των υπερήλικων ανασφάλιστων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης.

Αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά της στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη.





Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκε προκλητικά μια ομάδα από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους ομογενείς για τα δάνεια που τους έδωσε το ελληνικό κράτος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων και ιδιαίτερα των ομογενών που απομόνωσαν τους υμνητές του Χίτλερ σε μια γωνιά, ζητώντας την απομάκρυνση τους.

Οι ομογενείς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Φασισμός-Χιτλερισμός. Οι πρόγονοι τους στην Ε.Σ.Σ.Δ. έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την αντιμετώπιση των φασιστών της Χιτλερικής Γερμανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πολλοί από αυτούς παιδιά τότε βίωσαν στο πετσί τους τις φρικαλεότητες των πολιτικών προγόνων των Χρυσαυγιτών.  Αποδεικνύεται παράλληλα  πως η ιστορική αλήθεια και οι αγωνιστικές μνήμες παραμένουν ζωντανές παρά τη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.


Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης οι άνθρωποι των φτωχών λαϊκών οικογενειών ανεξάρτητα από την καταγωγή, θρησκεία και εθνικότητα, ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική του καπιταλιστικού συστήματος που κόβει τις συντάξεις των 345 ευρώ την ίδια στιγμή που χαρίζει δις σε τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους και να απομονώσουν τα τσιράκια του : την Χρυσή Αυγή.

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.