Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Sprider Stores Πετά στο δρόμο της ανεργίας 800 εργαζόμενους

Στο δρόμο της ανεργίας πετιούνται και επισήμως από σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Sprider», καθώς η εργοδοσία έβαλε λουκέτο στα εναπομείναντα υποκαταστήματα. Στους 800 τωρινούς εργαζόμενους που πετάχθηκαν στο δρόμο της ανεργίας, πρέπει να προστεθούν και άλλοι περίπου 650 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί σταδιακά το προηγούμενο διάστημα.

Σε πολλούς εργαζόμενους σε αυτή τη φάση οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών, ανά περιοχή που εργάζονταν. Στον αέρα είναι και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων καθώς ναι μεν η εταιρεία διατείνεται ότι θα ρευστοποιήσει την ακίνητη περιουσία της για να τους αποζημιώσει, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα ακίνητα της εταιρείας είναι ήδη υποθηκευμένα σε τράπεζες, οπότε τα περί ρευστοποίησης δεν ισχύουν.

Οι ταξικές δυνάμεις της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και ταξικά κλαδικά, επιχειρησιακά σωματεία πρωτοστατούν σήμερα και χθες στην περιφρούρηση των υποκαταστημάτων και στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης. Με επισχέσεις εργασίας, με συσκέψεις, με πολύμορφη ταξική αγωνιστική δράση και περιεχόμενο τους καλούν να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, σε συντονισμό με άλλους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα που δέχονται την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις που τους είχαν προειδοποιήσει γι' αυτές τις εξελίξεις, γυρνώντας την πλάτη τους στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.


                                                                                   Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.