Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ!

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε σήμερα τη νύχτα, άλλο ένα δείγμα της «νομιμότητας – ομαλότητας» που υπηρετεί, στέλνοντας τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο, έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω και προσήγαγαν τέσσερα άτομα, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση και την πολιτική του «ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ» που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο ως τρομοκράτη. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές, στο κλείσιμο, τις κατασχέσεις και την φτώχεια, οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όλα όσα επιβάλλουν Ε.Ε. και μονοπώλια: τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι γι’ αυτό υπόθεση όλων μας η έμπρακτη καταδίκη της.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.