Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζομένους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας, στις 6 Νοέμβρη. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στον χώρο του, να πάρει μετρά προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα σε εργασιακούς χώρους του Νομού μας είναι πολλά. Η Εργοδοσία στη ΣΕΚΑΠ δείχνει επιδεικτικά τα δόντια της που με το «καλημέρα», δεν υπογράφει επιχειρησιακή σύμβαση, τρομοκρατεί για να δεχθούν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις, αλλά παράλληλα έχει προβεί και σε 5 απολύσεις, και 11 διαθεσιμότες. Η εκ περιτροπής εργασία στο Καζίνο συνεχίζεται για μήνες. Οι απολύσεις που συνεχίζονται σε Sunlight, γίνονται για την περεταίρω κερδοφορία των ιδιοκτητών τους.

Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης!

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ, όπως ισχύει στο εμπορικό κέντρο FLAMINGO, για νέους εργαζόμενους, τις συμβάσεις του ενός μήνα στην E-VALUE. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στις συμβάσεις, στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση!

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Στο Δημόσιο τομέα, κάνουν χιλιάδες απολύσεις που τις ονομάζουν διαθεσιμότητες, διαλύοντας έτσι τις δομές Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές, και στη συνέχεια με την πλήρη κατάργησή της Κυριακής αργίας, ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε!

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, η συμφιλίωση με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ, οδηγούν στην συνέχιση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τ’ αφτιά τους στα συνθήματα περί ενότητας και όλοι μαζί, όπου πίσω απ’ αυτά κρύβεται η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ και η συνδιαλλαγή τους με την εργοδοσία. Αυτές οι δυνάμεις ψήφισαν τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τις ιδιωτικοποιήσεις, κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για επαναστατική γυμναστική και τώρα παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπονομεύουν σε μια σειρά κλάδους την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων.

Πρέπει οι εργάτες να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.