Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Για το κλείσιμο της ALUMIL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προδιαγεγραμμένο «έγκλημα» το κλείσιμο της ALUMIL στην Ξάνθη

Καταγγέλλουμε την τακτική επιχειρηματιών που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις – «οικιοθελείς αποχωρήσεις» και μετεγκατάσταση των παραγωγικών μονάδων τους σε άλλες χώρες, οδηγώντας έτσι την ανεργία στα ύψη και μάλιστα σε μία περιοχή, όπως η Ξάνθη, όπου ο αριθμός των ανέργων, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, ξεπερνά το 30%.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Είναι τόσο κακόγουστο όσο οι σκηνοθέτες (κυβέρνηση) και οι συμπαραγωγοί της (μεγάλο κεφάλαιο), που το ετοίμασαν για να μας το πετάξουν στο πρόσωπο και να μας το πουλήσουν ότι αφού οι εργαζόμενοι παίρνουν και αποζημίωση πρέπει να είναι ικανοποιημένοι.

Ο βιομήχανος Μυλωνάς αφού έκλεισε πριν ενάμιση χρόνο περίπου το εργοστάσιο της ALUMIL στην Κομοτηνή, έχει μεταφέρει την παραγωγή σε χώρες των Βαλκανίων, κι όχι μόνο, κάλεσε τους εργαζόμενους της Ξάνθης να μεταβούν για δουλειά στη βιομηχανία της ALUMIL στο Κιλκίς. Παρόλο που οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα δούλευαν με ατομικές συμβάσεις, με μειωμένους μισθούς, «η υποχώρηση στις απαιτήσεις τους» δεν έφερε καμία σωτηρία για τις θέσεις εργασίας.

Αυτή είναι η πολιτική της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων ή πιο σωστά της πολιτικής «απαγορεύεται η παρεμπόδιση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων» που αναγράφεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και αποτελεί πεμπτουσία της δράσης των επιχειρηματιών.

Δεν διστάζουν να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενου, ότι για το κλείσιμο επιχειρήσεων φταίνε οι ...μεγάλοι μισθοί των εργαζομένων και δεύτερον η ...υψηλή φορολογία του κεφαλαίου. Θέλουν δηλαδή ακόμη μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές και μισθούς για ένα πιάτο φαΐ κυριολεκτικά. μια περίοδο που, παρά τη διαρκή διεύρυνση των σύγχρονων αναγκών και τη διαρκή αύξηση του παραγόμενου πλούτου, οι μισθοί είναι όχι απλά ανεπαρκείς, αλλά υπολείπονται πολύ ακόμα και της κάλυψης στοιχειωδών αναγκών.

Ωστόσο, το σημαντικότερο συμπέρασμα που οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται να βγάλουν από τέτοιες εξελίξεις είναι το πώς οι κεφαλαιοκράτες, και τα πολιτικά τους κόμματα εννοούν την «ανάπτυξη». Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, αυτή την ανάπτυξη επικροτούν και γι' αυτή την ανάπτυξη διαγκωνίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα τηλεοπτικά παράθυρα των καναλιών. Όποιο «μείγμα» οικονομίας κι αν ακολουθήσουν, αυτή την ανάπτυξη θα υπηρετήσουν...

Αυτή η παράσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει μόνο με την ταξική συσπείρωση και τους κοινούς αγώνες ανέργων και εργαζομένων.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.