Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Κάλεσμα ΛΕ Ξανθης

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ανεργία έφτασε το 27,9%. Στην περιοχή της ΑΜΘ ξεπέρασε το 30%. Πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά και βιώνουν αδιέξοδα στη ζωή τους για τα οποία δεν ευθύνονται. Μόλις 140 χιλιάδες από αυτούς δικαιούνται και παίρνουν έστω αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Ελάχιστοι είναι και οι άνεργοι που έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Η θέρμανση στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών έγινε είδος πολυτελείας. Οι άνεργοι βιώνουν ακόμα πιο οξυμένο το πρόβλημα αυτό. Κάθε μέρα και μια νέα τραγωδία. Δεν έφταιγε η κακιά μοίρα της δεκατριάχρονης που έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να ζεσταθεί. Οι πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας αναγκάζουν να χρησιμοποιούμε κάθε μέσο για να ζεσταθούμε ευθύνονται. Πολλές είναι και οι οικογένειες που στερούνται ακόμα και επαρκείς ποσότητες φαγητού.

Μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων. Να σταματήσει η κοροϊδία με τα προγράμματα επιδοτούμενων εργαζομένων που υποτίθεται μειώνουν την ανεργία. Επιδοτούν τους επιχειρηματίες με φθηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα. Γι αυτούς κόπτονται. Δεκάρα δε θέλουν να δώσουν για τους ανέργους.

Δεν πρέπει να κλεινόμαστε σπίτια μας. Η λογική ότι τίποτα δεν αλλάζει είναι αδιέξοδη. Μόνο σε μεγαλύτερη επιδείνωση μπορεί να οδηγήσει. Το σιχτίρισμα από τον καναπέ δεν είναι αρκετό. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να οργανωθούμε μαζί με τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία. Και με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές. Μέσα από τον αγώνα θα βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Χρειάζεται συμμετοχή. Να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να παλέψουμε μαζί για την επίλυσή τους. Να αγωνιστούμε για το δίκιο μας, τις ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
  • Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ όλων των ανέργων εν όψει των εορτών. 
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλη την περίοδο ανεργίας. 
  • Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. 
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10:30 πμ 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.