Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΤ για τη μεταφορά του Καζίνο Ξάνθης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξάνθη 10/02/2014

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την εργοδοσία του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, που αφήνει 130 περίπου εργαζόμενους «στον αέρα», με την απόφασή της να προβεί στην μετεγκατάσταση και τη λειτουργία, του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Η εργοδοσία έκανε χρήση απόφασης της Υπουργού Ο. Κεφαλογιάννη που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη Κ. Πυλαδάκη, για την παραπάνω ενέργεια, που έρχεται ως επιστέγασμα και αποτέλεσμα της «ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων» της ΣΥΝΘΗΚΗΣ του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, που ψήφισαν με τα «τέσσερα» τα κόμματα του ευρομονόδρομου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. 

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» γνωρίζει ένα μόνο νόμο. Το νόμο του κέρδους. Αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των λουκέτων, της μεταφοράς επιχειρήσεων, είναι πάντα οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάλειπτα να θεωρούνται «επενδυτές», τους οποίους η κυρίαρχη πολιτική οφείλει να εξυπηρετεί με νέα προνόμια. Αντίθετα οι εργαζόμενοι που στην συγκεκριμένη περίπτωση, έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα μεταφέρονται με έξοδα της εταιρίας, η οποία όμως αποβλέπει (εάν πραγματοποιηθεί) στην φυσική κόπωση τους, στην σταδιακή τους αποχώρηση και την αντικατάστασή τους με νέους πιο «φθηνούς». 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ να βγάλουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπεράσματα, να απεγκλωβιστούν από τις πολιτικές και τις λογικές που τους θέλουν «παράπλευρες απώλειες» του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και κέρδους. Με διεκδικητικούς αγώνες για δουλειά για όλους και ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους την δική τους ταξική ενότητα δράσης κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου, να τραβούν τα άλλα λαϊκή στρώματα στη ρότα της συγκρότησης του δικού τους Μετώπου για να βάλουν πλώρη για τη δική τους λαϊκή εξουσία.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.