Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση συμπαράστησης στους σχολικούς φύλακες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έξι μήνες τώρα οι Σχολικοί Φύλακες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έξι μήνες αυτός ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα, με αντοχή και χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων μας. 

Σήμερα πια γίνεται ξεκάθαρο πως η αιτία των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, της αντιλαϊκής επίθεσης, της κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας. είναι κοινή : Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου την σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, χτυπά εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Είναι η πολιτική που φτηναίνει την εργατική δύναμη, μας θέλει μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά στη φύλαξη των δημοσίων σχολείων με προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας. 

Οι διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων αποδεικνύουν πόσο κάλπικες είναι και οι κυβερνητικές δηλώσεις για αξιοκρατία στις προσλήψεις και άλλα τέτοια, αφού μετά την "μέσω ΑΣΕΠ" πρόσληψή τους, τους πετάνε "αξιοκρατικά" στο δρόμο...

Μπροστά στις νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις , μπροστά στην ανεργία , την απλήρωτη εργασία και τη φτώχεια πρέπει να κάνουμε βήματα στη συσπείρωσή μας, στην οργάνωση των αγώνων μας. Να συνεχίσουμε, πιο μαζικά, πιο συλλογικά να διεκδικούμε ανάκληση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ζωή με δικαιώματα. Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους δυνάστες μας, Δημοτικές Αρχές, κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διεκδικούμε :
  • να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις 
  • να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία. Όχι στην επιλεκτική τοποθέτησή τους σε άλλους φορείς (μόνο οι τρίτεκνοι ή μόνο οι γλωσσομαθείς κλπ). 
  • να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. 
  • Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ. Όχι στα Προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.