Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

10 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Χρήσιμα συμπεράσματα από την στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του με αφορμή την απεργία

Ο ενιαίος αγώνας εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα – αυτοαπασχολούμενων πόλης και χωριού – νεολαίας, ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στους σφαγείς των δικαιωμάτων μας!

  Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – κεφάλαιο – τρόικα – ΔΝΤ – Ε.Ε. συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας (εργασιακά, ακρίβεια, παιδεία, υγεία). Προσπαθούν με τον καταιγιστικό ρυθμό που περνάνε τα μέτρα να μας βάλουν στη λογική του τίποτα δε γίνεται, της αναποτελεσματικότητας του αγώνα. Ταυτόχρονα όμως γίνεται όλο και πιο καθαρό στους εργαζόμενους πως οι συντεχνιακές διαιρέσεις που χρόνια τώρα καλλιεργούσαν κυβερνήσεις, κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστές τους είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη αποτελεσματικού αγώνα. 

  Η ανάγκη ενός ενιαίου, λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς του είναι αναγκαίος όρος για την άμυνα αλλά ταυτόχρονα και την αντεπίθεση. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση στις 29 Δεκέμβρη 14 Εργατικά Κέντρα της χώρας (Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Μεγάρων, Νάουσας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας) και 9 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα (Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Εργαζόμενων στο Φάρμακο, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ) που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ με κοινή τους ανακοίνωση κάλεσαν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε ενιαία απεργιακή απάντηση στα τέλη Γενάρη – αρχές Φλεβάρη. 

  Η ΑΔΕΔΥ, αν και στην πρώτη συνεδρίαση αρνήθηκε να πάρει συγκεκριμένη απόφαση, στις 17 Γενάρη κάτω και από την πίεση 6 Ομοσπονδιών του δημοσίου, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας για τις 10 Φλεβάρη, μέρα στην οποία καλούσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Η ΓΣΕΕ παρά τα συνεχή καλέσματα του Π.Α.ΜΕ θεωρούσε πως δεν υπάρχει λόγος για κήρυξη απεργίας. Σε αυτήν την λογική απαντούσαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση σε όσα Εργατικά Κέντρα έβαλαν οι δυνάμεις του Π. Α. ΜΕ το ζήτημα. Τελικά στις 24/1, ακόμα πιο προκλητικά, την ώρα που εκατοντάδες Συνδικάτα και Ομοσπονδίες καθώς και Εργατικά Κέντρα, σε όλη τη χώρα, η ΑΔΕΔΥ, έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη, έρχεται η ΓΣΕΕ να αποφασίσει απεργία στις 23/2, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, να συνεχίζουν ανενόχλητοι το αντεργατικό τους «έργο» διασπώντας την ενιαία απάντηση. 

  Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του αντιμετώπισαν την απεργία στις 10 Φλεβάρη. Στην ΑΔΕΔΥ λέγανε να πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ και μετά, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων το ίδιο , κτλ. Ο λεγόμενος συντονισμός πρωτοβάθμιων που στις 15/12 αποφάσιζε «αμεσοδημοκρατικά» να καλέσει σε νέα απεργία στις 22/12, τώρα χρειάζεται φαίνεται να περάσει πάνω από 1 μήνας για να καταλάβει ότι 10 Φλεβάρη υπάρχει πανελλαδική πανεργατική Απεργία. Εκτός κι αν δε θέλει να καταλάβει μέχρι να του σφυρίξει ο Παναγόπουλος. Η χαρακτηριστική αδράνεια αυτού του χώρου στα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού μας είναι χαρακτηριστική όπως έγινε με το «θάψιμο» της κινητοποίησης στις 14/1 για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών μονάδων.

  Μετά την υπονομευτική ενέργεια της ΓΣΕΕ η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει σήμερα 25/1 στις 6 μ.μ. για να καθορίσει τη στάση του
ταξικού κινήματος.



Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του
pamexanthis.blogspot.com
www.edupame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.