Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, αυτοαπασχολούμενη, φτωχή αγρότισσα.
Πρέπει να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Στο πόλεμο που σου έχουν κηρύξει η απάντηση της ΟΓΕ , είναι η οργανωμένη πάλη με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, για να εμποδίσουμε τα μέτρα , να ανατρέψουμε  την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Tο μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την Ε.Ε., τα μονοπώλια  τσακίζουν κάθε  δικαίωμα σου στη Δουλειά, κάθε σου ανάγκη για την Πρόληψη και τις υπηρεσίες Υγείας, για τη Μητρότητα.

Στόχος τους είναι να γίνει η εργασία σου πιο φτηνή, οι υγειονομικές και κοινωνικές παροχές λιγότερες, υποβαθμισμένες και πανάκριβες για να βγάζουν οι πλουτοκράτες περισσότερα κέρδη.

Σε κάνανε πρωταθλήτρια στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στην κακοπληρωμένη και στην ανασφάλιστη εργασία. Σε σπρώχνουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση πετσοκόβοντας συνεχώς μισθούς, επιδόματα, κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Φοβάσαι μην αρρωστήσεις γιατί πρέπει να ακριβοπληρώσεις για εξετάσεις, φάρμακα, γιατρούς, νοσηλεία. Διστάζεις να γίνεις μητέρα αφού μαζί με τα άλλα, σου κόβουν ακόμη και το επίδομα τοκετού.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης  το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκε για τα ζητήματα της Υγείας στην προσπάθεια να αναδεχθούν οι ιδιαίτεροι λόγοι που έχουμε εμείς  οι γυναίκες να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για πρόληψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είναι ώρα να μπούμε μπροστά και να απαιτήσουμε, ότι το κράτος μας οφείλει,  για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη .

Καμία αναμονή , καμιά ηττοπάθεια και αυταπάτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


    Τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι αλυσιδωτές συνέπειες από τη διαδικασία του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων που ολοκλήρωσε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ .
Ασφαλιστικά ταμεία , δημόσια νοσοκομεία υφίστανται άγρια λεηλασία των αποθεματικών και των καταθέσεων τους στις τράπεζες, λόγω της υποχρεωτικής μετατροπής τους σε κρατικά ομόλογα και του «κουρέματος» τους κατά 70%.

Οι μεγάλες απώλειες των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων σε συνδυασμό με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης θα σπρώξουν την πλήρη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας-πρόνοιας ως επιχειρήσεις. Θα αυξήσουν τα νοσήλια και θα οδηγήσουν σε συγχώνευση-κλείσιμο νοσοκομείων , κέντρων υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων.

Αυτό σημαίνει δημόσια νοσοκομεία που δε θα μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα , φαγητό, αντιδραστήρες για εξετάσεις, που θα έχουν ανάγκη οι άρρωστοι, υποβαθμισμένες και πανάκριβες  υγειονομικές και κοινωνικές παροχές .

Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους μισθούς τους και τις εφημερίες τους εργαζόμενοι ως επικουρικοί, αφού η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μόνοι κερδισμένοι από την διαδικασία του «κουρέματος» οι πλουτοκράτες για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Οι συνέπειες που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από τις απώλειες λόγω του «κουρέματος» θα είναι τραγικές για την περίθαλψη του ελληνικού λαού. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να απαντήσουμε:


- Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες δημόσιων νοσοκομείων από το «κούρεμα»
- Να καταργηθεί κάθε είδος πληρωμής των ασθενών σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κτλ.
- Να χορηγηθεί σε όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα από εφημερίες, υπηρεσίες και οι μισθοί των εργαζομένων στους εργολάβους.

Γυναίκες, σας καλούμε άφοβα να οργανώσουμε τη πάλη μας.


Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης
Μέλος της Ο.Γ.Ε.
Τηλ. Επικοινωνιάς: 6981475643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.