Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καμιά συναίνεση – καμιά υποταγή
Μόνη λύση ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας


Εργαζόμενε, εργαζόμενη στη Μάιτεξ
    Το τελευταίο διάστημα στην Μάιτεξ – γνωστή επιχείρηση κάτεργο του νομού – για άλλη μια φορά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την προσπάθεια της εργοδοσίας να σου αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.

 Αφού πολλοί είναι ήδη απλήρωτοι, ο εργοδότης αποφάσισε να αξιοποιήσει το νέο αντεργατικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να κατεβάσει τα μεροκάματα στη νέα μειωμένη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για να το περάσει, μάλιστα, έφτιαξε με τρόπο που γνωρίζεις καλά, Ένωση Προσώπων με «εκλεγμένο» αντιπρόσωπο εργαζομένων προϊστάμενο για να υπογράψει να δουλεύεις όποτε και όσο θέλει η εργοδοσία και με αποδοχές για 5μερο 580 μικτά συν τις 3ετίες (μέχρι 4).

Ξέρεις πολύ καλά, πως όσο αφήνουμε τα αφεντικά και τα κόμματά τους αυτοί θα διαμορφώνουνε μια πραγματική κόλαση για μας και τα παιδιά μας. Σκέψου πόσο χειροτέρεψε η ζωή σου από τη μέρα που δεν έκανες το βήμα της οργάνωσης, της απεργίας, τη μέρα που έπρεπε να σταθείς στο πλευρό των 2 απολυμένων συναδέλφων σου που «τόλμησαν» να συνδικαλιστούν, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το βήμα που φοβήθηκες να κάνεις τότε πρέπει να το κάνεις ΤΩΡΑ.
Η εργοδοσία σίγουρα θα προσπαθήσει να σας διασπάσει, με ατομικές συζητήσεις και ατομικές «συμφωνίες» να δημιουργήσει την εντύπωση της συναίνεσης. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Εμπιστοσύνη μόνο στον συλλογικό αγώνα, στην οργάνωση, στην συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ.

Όποιο βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας κάνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκωθούμε. Σε καλούμε τώρα, με κάθε τρόπο, συλλογικά να αγωνιστείς για την ανατροπή της νέας Σύμβασης.
Έλα σε επαφή με το ΠΑΜΕ να οργανώσουμε την αντίσταση στη νέα μείωση των μεροκάματων, στην καταβολή των δεδουλευμένων.


Γραμματεία Ν. Ξάνθης του  ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.