Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Καταγγελία για το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας

Για πολλοστή φορά, το Υπουργείο Εργασίας με « λαγό» το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το υπουργείο της εργοδοσίας. Μεθοδεύουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων ώστε να δεχθούν μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.

Αφού ψήφισαν νόμους που λύνουν τα χέρια των καπιταλιστών, προκειμένου να επιβάλουν δραματικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, έρχονται τώρα να επισπεύσουν τις διαδικασίες εφαρμογής τους. Καλλιεργούν το κάλπικο δίλημμα που συμπυκνώνεται στο εξής: « μειώσεις μισθών μέσω συμβάσεων, γιατί αλλιώς θα κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, άρα οι μισθοί θα γίνουν Βουλγαρίας». Ο Γραμματέας του ΣΕΠΕ γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι γυρολόγος και πλασιέ της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αποδεχτούν την καταδίκη τους. Κάνει τον πόντιο Πιλάτο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά όταν περιγράφει και δίνει στοιχεία ποια είναι η αιτία αυτής της τραγικής και άθλιας κατάστασης στην οποία έχει φέρει την εργατική τάξη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. την οποία στηρίζει και είναι στέλεχός της με τους συμμάχους της του ΛΑΟΣ και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ο ίδιος και η υπηρεσία στην οποία προΐσταται κάνει σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων του υπουργείου εργασίας για το πώς θα εφαρμόσουν καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα την πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, πώς οι μισθοί θα φτάσουν στα τάρταρα, πώς θα φύγουν από τη μέση «εμπόδια» των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).    

    Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να πετάξει στα σκουπίδια την πραμάτια του Γραμματέα του ΣΕΠΕ. Οι εργαζόμενοι να μην ξεγελιούνται, να μην τρομοκρατούνται. Να δυναμώσουν την οργάνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς. Οι συλλογικές αποφάσεις να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργοδοτών, της κυβέρνησης.
 
Καμία μείωση μισθών, καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.
Με πείσμα και αισιοδοξία στη μάχη για υπογραφή ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.