Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία Δημοσίου 6 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι,
Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ότι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας!
Η πλουτοκρατία προκειμένου να σώσει το τομάρι της μέσα στην κρίση δεν έχει κανένα έλεος απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε πόλη και χωριό!
Ξεσηκωμός! Να αναμετρηθούμε μαζί τους με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές γειτονιές.
Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τσακίζουν όλο το λαό, όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα δεν αφήνουν απ’ έξω ούτε τους εκπαιδευτικούς ούτε τα νοσοκομεία. Ανακοινώθηκαν ήδη 6.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Οι υπόλοιπες 19.000 μέχρι το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 από πού θα βγουν; Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα.
Οι απολύσεις είναι μόνο ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και του αστικού κράτους. Ενός κράτους ταξικού, αντιλαϊκού, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, πιο στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
Ενιαία πάλη τώρα ενάντια στις απολύσεις και ενάντια στο αντιλαϊκό αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Συνεχίζουμε με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και με απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 12:00 το μεσημέρι.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην ΕΕ. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.
Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
-   Κίνημα κι αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, μνημόνια, συμβάσεις.
-  Μονομερής διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.
-  Να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.