Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Ξάνθης

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
7μ.μ. Εργατικό Κέντρο

- Οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης για το διωκόμενο για την περιφρούρηση της γενικής απεργίας στις 15/12/10 στο εργοστάσιο Sunlight, Γ. Πυργελή, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ
- Συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις απεργιακές μάχες του φθινοπώρου, προγραμματισμός επόμενων δράσεων

Όσο προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική τόσο εντείνεται και η καταστολή με κάθε τρόπο. Στις 14 Δεκέμβρη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικάζεται ο Γ. Πυργελής, στέλεχος του ΠΑΜΕ για την περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο Sunlight. Το αστικό κράτος, η εργοδοσία και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που πιστά την ακολουθεί, μπροστά στη συνέχιση  του αντεργατικού οδοστρωτήρα επιδιώκει να χτυπήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το μοναδικό του αντίπαλο και αποκούμπι των εργαζομένων.
Η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου. Επιδιώκεται να χτυπηθεί το δικαίωμα του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιφρούρηση των κινητοποιήσεών του. Όσοι εργάζονται ιδιαίτερα  στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «δικαίωμα στην απεργία», «δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης», μέσα στα γκέτο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μια κατάσταση που με τα νέα μέτρα με την διαθεσιμότητα – απολύσεις επεκτείνεται και στο δημόσιο.
Η εμπειρία από τις απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος δείχνει πως απαιτείται ακόμα πιο αποφασιστικά σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά να ανέβει η οργάνωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Η απονομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων των θυσιών για την σωτηρία της πλουτοκρατίας από την κρίση, οι νέοι εργασιακοί χώροι που πανελλαδικά αλλά και στην Ξάνθη συμμετείχαν στις απεργίες, η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της E VALUE απέναντι στις πιέσεις των μηχανισμών της εργοδοσίας, η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του Δροσερού απέναντι στην αστυνομική επιχείρηση μαζικής διακοπής ρεύματος, οι κινητοποιήσεις στο δημόσιο δείχνουν τις δυνατότητες.
Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά ο αγώνας για την ΕΓΣΣΕ, για να μην περάσουν μειώσεις στους εργασιακούς χώρους, απολύσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι 1500 εργαζόμενοι της «κοινωφελούς εργασίας», να μην εφαρμοστούν τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.