Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα Κατά της Διώξης του Π.Α.ΜΕ

Στις 14 Δεκέμβρη 2012 στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικάζεται ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για την συμμετοχή του στην περιφρούρηση της γενικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο SUNLIGHT ΑΒΕΕ, ιδιοκτησίας   Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

   Το εργοστάσιο της εταιρείας Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, απασχολεί 400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι ένα από τα εργασιακά γκέτο του νομού όπου απαγορεύεται στην πράξη το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια δεν υπάρχει σωματείο και όταν κάποιοι γράφτηκαν στο κλαδικό εκδιώχθηκαν από την εργοδοσία.

Πρόκειται για μια κερδοφόρα εταιρεία «Απόρροια της εξαγωγικής στρατηγικής της είναι ότι και το 2011 η εταιρεία συνέχισε να κινείται ανοδικά, διατηρώντας τις πωλήσεις και ενισχύοντας την κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2011, ο κύκλος εργασιών της SUNLIGHT άγγιξε τα €115 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν σε € 7,3 εκατ. με αύξηση 35% σε σχέση με το 2010. Εξίσου δυναμική αναμένεται η πορεία της εταιρείας και το 2012, με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της, με τις προβλέψεις σε επίπεδο πωλήσεων να αγγίζουν τα    € 120 εκατ. και τα € 10 εκατ. σε ΕΒΙΤDΑ.» (http://www.systems-sunlight.com/?contentid=397&langflag=), η οποία παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις με παράλληλη εντατικοποίηση της δουλειάς (εργασία και το Σάββατο) για τους υπόλοιπους, έχει μειώσει τους μισθούς κατά 19% για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητας της στην παγκόσμια αγορά.

Όσοι εργάζονται ιδιαίτερα  στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «δικαίωμα στην απεργία», «δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης», μέσα στα γκέτο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μια κατάσταση που με τα νέα μέτρα με την διαθεσιμότητα – απολύσεις επεκτείνεται και στο δημόσιο.

    Οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων που μετατρέπουν σε κόλαση την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας δεν ποινικοποιούνται. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι διώξεις δεν τρομοκρατούν  αλλά ατσαλώνουν ακόμα πιο πολύ την εργατική τάξη.


► Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης
► Το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Ν.Ξάνθης
► Το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Ξάνθης.
► Η ΓΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ν.Ξάνθης.
► Το ΔΣ της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - ΘΡΑΚΗΣ (ΕΜΔΥΔΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.