Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Για το νέο έτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εξόντωση του λαού για να περισσέψουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον Άη Βασίλη, με μια πολιτική πρόταση που θα διατηρήσει ακμαία τη κερδοφορία των μονοπωλίων και την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού. Όλοι στρατευμένοι σε αυτά που ήδη συμφωνήθηκαν στην ΕΕ και εφαρμόζονται σε κάθε χώρα της Ευρώπης, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ακόμη κρατούν τις πλειοψηφίες, σκιαμαχούν με τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, προστατεύουν όμως την αιτία που τις γεννά. Από τη μία ξορκίζουν την αναδουλειά, την φοροληστεία, την ανασφάλεια και την απελπισία που φέρνει στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες η εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική και από την άλλη ορκίζονται και υπηρετούν με ευλάβεια και πίστη την "καλή" επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Υπηρετούν τις αιτίες που οδηγούν τους μικροεπαγγελματίες στον αφανισμό και το μεγάλο κεφάλαιο σε νέο ρεκόρ κερδών. Αυτές οι ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, έχουν βάλει το χέρι τους για να μένουν ανοργάνωτοι και αποπροσανατολισμένοι οι αυτοαπασχολούμενοι, βυθισμένοι στο συντεχνιασμό και στις αυταπάτες. Προετοιμάζουν «λευκές νύχτες» και μαύρες μέρες για κάθε εργαζόμενο, μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο.

Το 2014 φέρνει μπροστά σε όλους μας νέες δυσκολίες και προβλήματα. Φέρνει όμως και την ελπίδα του αγώνα, την προοπτική της συμμαχίας όλου του λαού για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με αλληλεγγύη, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας με το διπλανό μικρομάγαζο, τα σωματεία, τις ενώσεις, τις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς. Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω αν βάλουμε στην άκρη αυτούς που σπέρνουν την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες, αν πυκνώσουν οι γραμμές της αντιμονοπωλιακής πάλης.

Η Γραμματεία Ν.Ξάνθης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ,
εύχεται σε όλους τους συναδέλφους υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται. Να είναι το 2014 χρονιά αγώνων, λαϊκής συμμαχίας και αλληλεγγύης.

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.