Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 38ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ 
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:30΄π.μ. στην Κεντρική Πλατεία


Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί μέσα κι έξω από την ΕΕ και στο εσωτερικό της αστικής τάξης. Μεγαλώνουν οι δυσκολίες των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν τη κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.  Οι λαϊκές αντιδράσεις κλιμακώνονται. 
Μέσα σ αυτές τις συνθήκες ενισχύουν το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατία τα κόμματά της και η ΕΕ, για να τσακίσουν το λαό, να σώσουν το κεφάλαιο.  

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-προθύμων αποδεικνύει ένα πράγμα. Συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα τρέμουν τον εχθρό λαό.  Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη έδειξε ένα τμήμα της δύναμης του λαού μας αλλά και των χιλιάδων σπουδαστών που διαδήλωσαν, απήργησαν πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η πλουτοκρατία και τα κόμματα της καιρό τώρα έχουν φτιάξει την μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι! 
Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε νέες θυσίες από το λαό. Ούτε βήμα πίσω!

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης …
…με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ διάφορων προθύμων, ΕΕ. Ο Νοέμβρης της σύγκρουσης για να πέσει η κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας. 

Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν πρέπει να κερδίσει χρόνο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμεύσουν για άλλα 20 χρόνια. 
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Απορρίπτουμε συνολικά τις πολιτικές, τα συμφέροντα και τα κόμματα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση. 

Η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όποιας άλλης τσόντας κολλήσει όπως ο Καρατζαφέρης. Τα ίδια θα λένε και για την 7η, την 8η και όλες τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ. 
Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαική, επέβαλε στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν χαράτσια, μνημόνια διαρκείας, νόμους-εκτρώματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. 

Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στη συμμαχία των λύκων
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη…

…από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, που τότε εξέφραζε η χούντα των συνταγματαρχών, η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων υπηρετήθηκαν στη συνέχεια με το μοντέλο ανάλλαγης μονοκομματικών κυβερνήσεων, σήμερα με ισχυρές κυβερνήσεις συνεργασίας για να αντιμετωπίσουν τη διογκούμενη λαϊκή οργή,  να οδηγήσουν το λαό στο σφαγείο της νέας δανειακής σύμβασης και των νέων μνημονίων χρεοκοπίας, να διαχειριστούν τους ανταγωνισμούς μέσα κι έξω από την ΕΕ, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.  

Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια. Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα. 
Λαϊκή κυριαρχία , ο λαός να αποφασίζει με βάση τα δικά του συμφέροντα , σημαίνει ότι έχει στα χέρια του τον πλούτο που υπάρχει και παράγεται στη χώρα από τα δικά του χέρια με το δικό του μυαλό. Σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Ανατροπή της εξουσία των μονοπωλίων. Τα σχέδια «εθνικής σωτηρίας» είναι σχέδια για να σώσουν το σύστημά της εκμετάλλευσης, για να υποτάξουν και να τσακίσουν το Λαό.  

Σήμερα που  βρισκόμαστε στη δίνη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης επιβεβαιώνεται ότι δυο δρόμοι υπάρχουν για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που προέρχεται απ’ αυτά. 
Το δίλημμα δεν είναι «Ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη».
Όπως και τότε το δίλημμα δεν ήταν «Καραμανλής ή τανκς»
Το πραγματικό δίλημμα συνεχίζει να είναι:
Με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ή με το λαό και την εξουσία του 
Με τα κέρδη των πλουτοκρατών και με τα βάρη της κρίσης να πέφτουν στους εργαζόμενους; Ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, που είναι σε σύγκρουση με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ;

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας
Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία.
Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο.

Διεκδικούμε:
Κανένας μόνος του στην επίθεση του αστικού κράτους και των εργαδοτών. Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία. Όχι στα χαράτσια. Σε κανέναν που δεν θα πληρώσει το χαράτσι στη ΔΕΗ να μην κοπεί το ρεύμα.

Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
Ο νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Θα μείνει στα χαρτιά

Μέτρα στήριξης των ανέργων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5:30΄μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία


Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.