Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ 

          Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης  τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 38 χρόνια μετά, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των υπολοίπων πολιτικών υπηρετών της αστικής τάξης όχι μόνο δε θα δώσει ανάσα στο λαό , αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση που οδηγεί στη χρεοκοπία την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματά.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ

Ο λαός σήμερα πρέπει να καταλάβει ότι οι σημερινοί υπηρέτες του εθνικού και διεθνές μεγάλου κεφαλαίου είναι πρόθυμοι να «κάψουν» μέχρι και πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής σκηνής ώστε η αστική τάξη να «θάψει» την εργατική τάξη. Να μας κάνει να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, σε μία κοινωνία που είναι πλήρως υποταγμένη στις ανάγκες τους, δηλαδή στην ανάγκη για την  υπερσυσσώρευση κερδών .

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σήμερα, ο λαός μας πρέπει να θέσει το ίδιο ερώτημα που έθεσε στις 17 Νοέμβρη του 1973. Σε ποια εξουσία θα συμμετέχει; Σε ένα σύστημα που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ή σε ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού; Σήμερα η συμμαχία που έχει οικοδομήσει το ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετέχει και η ‘Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαντάει σε αυτό το ερώτημα. Καλώντας τους εργαζομένους να κάνουν υπόθεση δίκια τους την οργάνωση του αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλεία και κοινωνικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δωρεάν για όλους (υγεία, πρόνοια, παιδεία κλπ), με την αναζωπύρωση της συμμαχίας του εργατικού κινήματος με τους αγρότες , την νεολαία και τις γυναίκες  ώστε να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

         Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Ξάνθης  καλεί όλους τους εργαζόμενους να κηρύξουν γενικό ξεσηκωμό, να βάλουμε την σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Να οργανώσουμε την πάλη μας πρώτα από όλα στους χώρους δουλείας, μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος σε όλα τα συνδικάτα, συλλόγους και σωματεία, στο Εργατικού Κέντρο  όπου πλειοψηφεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Με αφετηρία την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, από το να μην πληρώσουμε τα χαράτσια μέχρι την κατοχύρωση στην πράξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με εργατική λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία με την κοινωνικοποίηση των μεσών παράγωγης.  


ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/11 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.