Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


      
Ξάνθη 12/11/2011

 Τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε  η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες.      

Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Αύγουστο του 2011  σε σχέση με τον αντίστοιχο μηνά πέρυσι κατά 295.000. Συνολικά 908.000, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 18,4% από 12,2 τον Αύγουστο του 2010, στην περιοχή μας 20,4%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Αύγουστο διαχρονικά τα ποσοστά ανεργίας είναι τα χαμηλότερα του έτους, λόγω ανόδου της τουριστικής δραστηριότητας.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κλπ. Αποκρύπτουν επίσης τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και αναζητούν δουλειά για ένα πενιχρό μεροκάματο.      

Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή της καπιταλιστικής ανάπτυξης και θεριεύει σε περίοδο κρίσης.
Η ανεργία το επόμενο διάστημα θα γιγαντωθεί και εξαιτίας της εμβάθυνσης της οικονομικής ύφεσης από τις δέσμες βαρβάρων αντιλαϊκών μέτρων.

Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν δουλειά σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα. Διεκδικούν μέτρα προστασία τους. Ο δρόμος για τους ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία τους με τη διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Τους καλεί με τους αγώνες τους να ντεραπάρουν τα φρικιαστικά σχέδια σε βάρος του λαού, του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ που στηρίζεται αναφανδόν από την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες. Να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.

1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.
2.  Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
3. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. 
5.Να δοθεί επίδομα 1.100 ευρώ σε όλους τους ανέργους με μοναδική προϋπόθεση την απόλυσή τους, καθώς και στους νέους που ψάχνουν για δουλειά και στους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
6. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
7. Το επίδομα ανεργίας να δίνεται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
8. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κλπ.).
9.  Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
10. Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
11. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
12. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
13. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
14. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
15. Προσλήψεις της τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.