Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους απογραφείς

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011) το πρωί στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Ξάνθη οι Γραμματείες Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ και του Μ.Α.Σ. ως πρώτη μορφή κινητοποίησης τοπικά για το ζήτημα των απλήρωτων απογραφέων. Σε πανελλαδικό επίπεδο, ήδη, από τον Ιούλιο ΠΑΜΕ και ΜΑΣ έχουν προχωρήσει σε διάφορες μορφές κινητοποίησης (αναλυτικά στα συνημμένα). Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους της ΕΛΣΤΑΤ  στην Ξάνθη και τους κατέθεσαν το ακόλουθο υπόμνημα διαμαρτυρίας:

«Οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν στην απογραφή 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της, παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, βρίσκονται στον αέρα όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη και την ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας. Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις Υπουργείων και της Διοίκησης της Στατιστικής Aρχής, το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα τους συνεχίζεται, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, δε λύνουν το πρόβλημα.  
Σε κάθε περιοχή, σε κάθε εποπτεία κυριαρχεί φημολογία, που φτάνει ακόμα και σε πληρωμή τον Φλεβάρη. Επίσης, οι πάμπολλες και αδικαιολόγητες κρατήσεις στα δεδουλευμένα των απογραφέων, οι οποίες δεν έχουν σχέση και με το καθεστώς που εργαστήκαν στην απογραφή αυξάνονται έτσι όπως φαίνεται από τις δεκάδες καταστάσεις πληρωμής που αρκετοί από τους εργαζόμενους, κληθήκαν να υπογράψουν σε όλη την χώρα. Επίσης για το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στην απογραφή εργάστηκαν με καθεστώς μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας, δεν παίρνει κανείς την ευθύνη.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ»

Στη συνάντηση, από τους υπευθύνους τοπικά της ΕΛΣΤΑΤ δόθηκε η ενημέρωση πως από το παράρτημα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούν οι απογραφείς.  Καλούμε τους απογραφείς σε αγωνιστική επαγρύπνηση, οργάνωση. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι Γραμματείες ΠΑΜΕ – ΜΑΣ θα προχωρήσουνε και σε άλλες μορφές κινητοποίησης. Τηλ επικοινωνίας: 6979118602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.