Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση 17/1

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην πορεία της 17ης Γενάρη δώσανε για ακόμα μια φορά απάντηση στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Η κινητοποίηση αποτέλεσε έκφραση αγωνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης του νομού στους απεργούς χαλυβουργούς, που στέκονται ηρωικά και ανυποχώρητα απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και τα κάθε λογής «τσιράκια» της αλλά και στους εργαζόμενους κάθε εργασιακού χώρου, του Νομού μας (όπως της DIANA, ALUMIL, SUNLIGHT,  ΡΟΔΟΠΗ, ΣΕΚΑΠ) που βιώνουν την εργοδοτική επίθεση, στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Τη στιγμή που η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι του «κοινωνικού» διαλόγου για να συναποφασίσει πόσα ακόμα θα μας κόψουν, η χτεσινή  πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης μαζί με τα σωματεία  της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, του Σωματείου Εργαζομένων στη DIANA, των Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ν. Ξάνθης, του Σωματείων της ΣΕΚΑΠ, του Σωματείου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Ξάνθης, του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης και τη συμμετοχή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης αναδεικνύει πρακτικά πόσο αναγκαία είναι η συμπόρευση κάθε σωματείου και του νομού μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, το Π.Α.ΜΕ. Όταν οι εργατοπατέρες του Ε.Κ.Ξ, απόντες από κάθε εργασιακό χώρο, διεκδικούν νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλητηριάζουν τη συνείδηση των εργαζομένων με τη λογική της ταξικής συναίνεσης, τη λογική πως εργάτης και αφεντικό είναι κοινωνικοί εταίροι και όχι αντίπαλοι κάθε τίμιος εργάτης, κάθε τίμιος συνδικαλιστής οφείλει να τους γυρίσει την πλάτη.

Θλιβερός για άλλη μια φορά ο ρόλος που κλήθηκαν να παίξουν διάφορες «αριστερές – αντικαπιταλιστικές» τυχοδιωκτικές ομάδες στην πόλη μας όπως η «πρωτοβουλία αντίστασης». Αφού προβοκατόρικα μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης της 17ης Γενάρη από την Γραμματεία Ξάνθη του Π.Α.ΜΕ καλούσαν σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, άτομα από το μπλοκ τους που ακολουθούσε την πορεία του Π.Α.ΜΕ επιχείρησαν να αμαυρώσουν την πορεία γράφοντας συνθήματα σε μαγαζιά και τοίχους. Ας βγάλει κάθε εργαζόμενος συμπεράσματα από τον προβοκατόρικο ρόλο των κλακαδόρων των εργατοπατέρων του Ε.Κ.Ξ. 

Το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυναμικά η εργατική τάξη πρέπει να δώσει απεργιακή απάντηση στο νέο μπαράζ μέτρων. Ταυτόχρονα μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά, κάθε χωριό ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.