Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»


Σέρνονται στα δικαστήρια 14 συνδικαλιστές

Στελέχη του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, σέρνονται στα δικαστήρια Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, , ύστερα από μήνυση της πολυεθνικής «Τζάμπο» γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα πολυκατάστημα της πολυεθνικής στην Καβάλα και Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ το 2009, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου. Οι συνδικαλιστές θα δικαστούν στα δικαστήρια Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 24 Γενάρη, τα οποία κρατούν τη σκυτάλη σε ό,τι αφορά τις διώξεις και τις δίκες σε βάρος της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν από την εργοδοσία δεν έχουν αποσυρθεί και εξακολουθούν 3 χρόνια τώρα να βρίσκονται στην αντεργατική της φαρέτρα και να επαναφέρονται κάθε φορά καταδεικνύοντας ότι η εργοδοσία και το κεφάλαιο συνολικά όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά έχει στην πρώτη γραμμή την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών και την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πόσο μάλλον σήμερα που σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης επιδιώκουν με τις πλάτες της συγκυβέρνησης να διαμορφώσουν ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Θα δικαστούν με βάση το φιρμάνι του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που διατηρεί σε πλήρη ισχύ και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, με το οποίο, για να προστατευτούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είχε κηρύξει εκ των προτέρων παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστήματα «Τζάμπο», καθώς τις είχε χαρακτηρίσει «τελεσθέντα εγκλήματα»!

Πρόκειται για άλλη μια δίωξη που στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς στα δικαστήρια έχει στηθεί βιομηχανία διώξεων και δικών σε βάρος σωματείων, συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών εργαζομένων, με στόχο τα ταξικά σωματεία, τις ταξικές δυνάμεις.
Τα σωματεία που συνυπογράφουν το δελτίο τύπου εκφράζουν την αγωνιστική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στοχεύει στην καθυπόταξη των εργαζομένων και όσο και να θέλει η εργοδοσία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι, εμείς τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους, ενωμένους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, οργανώνοντας πιο αποφασιστικά τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΈΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DIANA
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη 23/1/2012










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.