Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σωματείων

Μετά από πρόσκληση της γραμματείας Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (09/01) στο Εργατικό Κέντρο συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων από τα παρακάτω σωματεία:

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης
Σωματείο Εργαζομένων στη DIANA
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Ν. Ξάνθης
Σωματείο ΣΕΚΑΠ
Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Ξάνθης
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και οι συνέπειές της στους εργασιακούς χώρους του Νομού και καταλήχτηκαν οι εξής πρωτοβουλίες:

Να υπάρχει έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Πρώτοι σταθμοί η απεργιακή κινητοποίηση της ΣΕΚΑΠ 9-10/1 και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της DIANA την Τετάρτη 18/1 στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία και την Πέμπτη 19/1 στις 9π.μ. έξω από τα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης.

Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Γενάρη στις 6:30΄μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Είναι η μέρα που πραγματοποιείται η παναττική απεργία συμπαράστασης στον αγώνα της Χαλυβουργίας και όλων των χώρων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Να εκδοθούν ψηφίσματα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιηθήκαν ενάντια στην απόλυση του Ν. Νικολόπουλου από τα JUMBO, ενόψει των δικών σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή στις 24 Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.