Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Για 48 ώρες θα νεκρώσει κάθε εργοστάσιο, γραφείο, λιμάνι, καράβι.


Για 48 ώρες θα νεκρώσει κάθε εργοστάσιο, γραφείο, λιμάνι, καράβι.
Καμία νομιμοποίηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αν οι μέχρι τώρα αγώνες μας έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οι νέοι αγώνες που ξεκινάμε πρέπει να έχουν ως στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή και των νέων, πιο βάρβαρων μέτρων και της κυβέρνησης.

Οι αγωνίες των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες δεν είναι και δικές μας αγωνίες. Αυτοί αγωνιούν για τα κέρδη τους, για τη σωτηρία του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η δική μας αγωνία έχει να κάνει με τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας, με το μέλλον του τόπου. Συνειδητοποιούμε σήμερα πιο καλά όλο και περισσότεροι εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί και μεσαίοι αγρότες, ότι το μέλλον αυτό είναι στα δικά μας χέρια.
Θα μπούμε πιο ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα γιορτάζουμε τη λευτεριά μας από την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές, χρέη, φτώχεια κι ανεργία.
Με αυτή την προοπτική αντιπαλεύουμε σήμερα το νέο πακέτο μέτρων και τις μανούβρες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ξεγελάσει το λαό. Κι αν ακόμη η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με κάποιους πρόθυμους, ψηφίσει τις εντολές των βιομηχάνων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδησή μας.

Θα τα ανατρέψουμε στην πράξη το ένα μετά το άλλο.
Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη και δείχνουν το δρόμο για την συνέχιση των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού, για το βάθεμα της συμμαχίας της εργατικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 

 Οι αγώνες αυτοί, που διακρίθηκαν από μαζικότητα, μαχητικότητα, συνέπεια και απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ, κεφαλαίου, της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς κράτους, εργοδοσίας και της ταξικής δικαιοσύνης, αμφισβήτησαν και ήρθαν σε κόντρα με τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους του αστικού κράτους. Σήμερα μπροστά στην γενικευμένη επίθεση των δυνάμεων  του κεφαλαίου μπροστά στην καπιταλιστική κρίση, αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη, να δώσουμε με μεγαλύτερη ακόμη αποφασιστικότητα  την μάχη  για την ανασύνταξη και την οργάνωση του εργατικού κινήματος της οργάνωσης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της να δώσει την μάχη με νέες αξιώσεις για την απόκρουση των αντεργατικών πολιτικών, για την ανατροπή τους, για την αποφασιστική αναμέτρηση της με τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια.  
Τώρα είναι η ώρα να τελειώσουν οι αυταπάτες.
Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Πρωταγωνιστής των εξελίξεων να γίνει το ενιαίο μέτωπο της συμμαχίας των εργατών αυτοαπασχολουμένων αγροτών, για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός σε βάρος της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ο Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών είναι η βάση του αγώνα για νίκη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Τώρα είναι  ώρα ευθύνης για κάθε τίμιο εργάτη αλλά και για κάθε τίμιο συνδικαλιστή. 
Η ενότητα της εργατικής τάξης οικοδομείται κόντρα στα μονοπώλια την ΕΕ τα κόμματα του συστήματος, και τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Βασικό μετερίζι οργάνωσης η συνέλευση των εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στο σωματείο. 

Ενισχύουμε τη συμμαχία  ανάμεσα στο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ. Δημιουργούμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο στην γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Απορρίπτουμε το πλαίσιο συσπείρωσης και δράσης στην λογική τις αντιμνημονιακής πάλης. Δεν παλεύουμε για καλύτερες διαπραγματεύσεις των μνημονίων.
Αντιπαλεύουμε το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών με κριτήριο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων με βάση τον πλούτο που παράγουν. Συμμαχία της εργατικής τάξης, αυτοαπασχολουμένων, φτωχής αγροτιάς με ανατροπές στο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.