Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Για το «πάγωμα» της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.

Ακόμη μια φορά διακόπτεται η μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους, εξαιτίας της μη κάλυψης των εξόδων μεταφοράς τους από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. 
Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι επιταγές της ΕΕ και του μνημονίου θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως επιχείρηση. Είναι μια πολιτική που κλείνει σχολεία, καταργεί το δωρεάν βιβλίο, διώχνει παιδιά από το σχολείο και εξαπλώνει την υποβάθμιση της μόρφωσης για τα παιδιά του λαού. 

Ευθύνη έχει και η περιφερειακή διοίκηση του ΠΑΣΟΚ που συνδράμει σε αυτήν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, την υλοποιεί και όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ξαναθυμάται τις περικοπές της χρηματοδότησης.

Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά.

Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα απαιτεί ο αγώνας για μια ενιαία λαϊκή δημόσια και δωρεάν Παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΕΕ για την Παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Καλούμε εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

την Τρίτη 3 Μάη 
στις 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας 

Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης
(Π.Α.ΜΕ – Π.Α.Σ.Ε.ΒΕ. – Μ.Α.Σ. – Σύλλογος Γυναικών)
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.