Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η περιφρούρηση της απεργίας στην Ξάνθη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η περιφρούρηση της απεργίας στην Ξάνθη ξεκίνησε από τα χαράματα στην E-VALUE του ομίλου ΟΤΕ ΑΕ, από δυνάμεις της Γραμματείας του ΠΑΜΕ του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

Οι εργαζόμενοι (οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία) δουλεύουν με συμβάσεις ενός ή δύο μηνών στην πλειοψηφία τους. Βάσει καταγγελιών από τους ίδιους εργάζονται με καθεστώς γαλέρας, με απλήρωτες υπερωρίες, με την εργοδοτική τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι τους, φτάνοντας σε σημείο μάλιστα, να τους υποχρεώνουν να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό που τους απαγορεύεται ο συνδικαλισμός και η οργάνωσή τους σε σωματείο. Μάλιστα την ημέρα της απεργίας σχεδίαζαν, πιέζοντας τους εργαζόμενους (σε χώρο μακριά από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας) να πηδήξουν τα κάγκελα της περίφραξης, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Οι εργαζόμενοι. αρνήθηκαν.
Οι προσπάθειες των διευθυντών & προϊσταμένων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να μπουν για δουλειά, έπεσε στο κενό. 

Η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης από δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών, ήταν μαχητικότατη, η οποία κατέληξε στο χώρο της ΠΛΤΧ και από εκεί οι ταξικές δυνάμεις αναχώρησαν πάλι για το χώρο της περιφρούρησης της απεργίας, στην E-VALUE. 
Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους και όλες, να πάρουμε την ευθύνη, ώστε να πρωτοστατήσουμε, για να περάσει το κίνημα σε αποφασιστική αντεπίθεση. Μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.
Με πιο ισχυρή αντιπαράθεση και πόλεμο, με τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Να ανοίξουμε δρόμους επικοινωνίας με εργαζόμενους που υποφέρουν, αναζητούν λύσεις, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, που είναι ανοργάνωτοι ή δεν μπορούν να εκφραστούν από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. 
Μαζί με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία, να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας. 




Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.