Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στο νέο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού. Κανένας δεν δικαιούται να μένει σιωπηλός, όταν στην Παλαιστίνη συντελείται γενοκτονία, όταν σφάζονται γέροι, παιδιά και γυναίκες.

   Δεν φτάνει η ψυχική αλληλεγγύη σε ένα λαό που έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Πολύ περισσότερο πρέπει να απορριφθεί η τυχόν ουδέτερη στάση. Η «ουδετερότητα» αντικειμενικά βοηθάει τον θύτη.

   Όλοι πρέπει να συναντηθούμε στους δρόμους της πόλης διαδηλώνοντας και απαιτώντας να φύγει αμέσως ο στρατός του Ισραήλ από τη Λωρίδας της Γάζας.

Όλοι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες μέσα στις τάξεις μας, καλλιεργώντας στους μαθητές το υψηλό ιδανικό της αλληλεγγύης (ζωγραφίζουμε παλαιστινιακές σημαίες, διαβάζουμε ποιήματα Παλαιστίνιων ποιητών, φτιάχνουμε αντιπολεμικές αφίσες,κ.α)
  Να διαδηλώσουμε κατά των ΗΠΑ – ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος του Ισραήλ.

   Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Η έκφραση λύπης για τα θύματα και η αποστολή βοήθειας είναι υποκρισία, όταν δεν συνοδεύονται και από την καταδίκη του εισβολέα. Υποκρισία αποτελεί και η στάση του ΠΑΣΟΚ. Τα «ήξεις αφίξεις» ευνοούν τον άδικο πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται να αποκτήσει πραγματικό και βιώσιμο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

   Αυτή τη στιγμή προέχει το σταμάτημα της εισβολής και η αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας.

   Ας εκφράσουμε αυτή την απαίτηση με πολλούς τρόπους. Οι λαοί μπορούν να επιβάλλουν τη δική τους θέληση με τον αγώνα τους.


Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να στηρίξουν ενεργά τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η Γραμματεία Ν. Ξάνθης τους Π.Α.ΜΕ.

  Καλούμε τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, την ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Σύλλογο Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, το ΣΥ.Κ.Π.Ε να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

  • Συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού (κυρίως αντιβιοτικά και αιμοστατικά) στα γραφεία της Π.Ε.Α.Ε.Α. (Παναγή Τσαλδάρη 109), καθημερινά 1 – 2:30 μ.μ. και το Σαββάτο 9 – 12μ.
  • Συγκέντρωση την Παρασκευή 9/1 και ώρα 12μ. στην Κεντρική Πλατεία στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας.
  • Συγκέντρωση το Σάββατο 10./1 και ώρα 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
  
Επιτροπή Εκπαιδευτικών Νομού Ξάνθης του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.