Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών: Απεργία 16-17 Δεκέμβρη

Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
Ξεφτίλα!

  Η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τη στάση της ΠΑΣΚ στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες. Μετά την επίμονη άρνηση των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία για την αντιλαϊκή λαίλαπα, 13 Εργατικά Κέντρα της χώρας, 8 Ομοσπονδίες εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, μετά από κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ προχώρησαν σε προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας για τις 17 Δεκέμβρη, πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

  Αυτοί που μέχρι τις 4 Οκτώβρη παρουσιάζονταν σαν υπερεπαναστάτες, «αγωνιστές» του κλάδου πέταξαν από τις 5 Οκτώβρη τη μάσκα. Πράκτορας της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που μπορεί να κάνει κανένας για την ΠΑΣΚ. Είχε το θράσος μάλιστα να κατηγορήσει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της στα σχολεία για «αριστερό ψάλτη της δεξιάς».

  Στις συνεδριάσεις όμως στις 8 Δεκέμβρη στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ έκανε μάθημα κωλοτούμπας. Ενώ αρνιόταν κατηγορηματικά τη ανάγκη οποιασδήποτε αγωνιστικής κινητοποίησης, ξαφνικά «είδε το φως της» και προκειμένου να μην παρθεί απόφαση για απεργία στις 17 Δεκέμβρη στη ΔΟΕ αποφάσισε μαζί με την ΔΑΚΕ απεργία για τις 16 Δεκέμβρη. Την ίδια ώρα καταψήφισε στην ΟΛΜΕ την 3ωρη στάση εργασίας που αποφασίστηκε για τις 17 Δεκέμβρη. 

  Κοινή η επιχειρηματολογία τους σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και σε δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες πανελλαδικά. 

  «Δεν υπάρχει ανάγκη αγωνιστικής απάντησης γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση!!!»

  «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να κινητοποιηθούμε μαζί με το Π.ΑΜΕ.!!!»

  Και ο τελευταίος καλοπροαίρετος συνάδελφος που προβληματιζόταν με όσα λέγανε οι εκφραστές του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού περί διασπαστικού Π.Α.ΜΕ. πρέπει ΤΩΡΑ να βγάλει συμπεράσματα.

  Τα μακριά χέρια της κυβερνητικής – εργοδοτικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα διασπούν τους εργαζόμενους. Οι Εφιάλτες του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.
Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΝΔ –κεφάλαιο – Ε.Ε. – συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ στα δικαιώματά μας απαντάμε συσπειρωμένοι με το Π.Α.ΜΕ με ΤΑΞΙΚΟ πόλεμο για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, !

Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα

στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ν. Ξάνθης να συγκληθεί άμεσα για να αποφασίσει 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 11 – 2 και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης να πάρει απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου ώστε σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 11 – 2 να μετατραπεί σε απεργία η μέρα της 17/12.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
16 Δεκέμβρη 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας
17 Δεκέμβρη 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας





Επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.